16 / 05 / 2024

50 yıllık fabrikanın kapısına kilit vuruldu

50 yıllık fabrikanın kapısına kilit vuruldu

Sanayi şehri Kocaeli'nde, dünya devi petrol ve doğalgaz şirketlerine endüstriyel sistemler üreten 50 yıllık fabrika, ekonomideki yavaşlama sebebiyle kapısına kilit vurdu. 64 kişi işsiz kaldı!

Yıllık temettü getirisi yüzde 50-yüzde 10-yüzde 15 seviyesinde olan 18 şirket!

İlk kez 10.000 puanın üzerini test eden Borsa İstanbul'da temettü veren şirketler de pek çok yatırımcı tarafından araştırılıyor. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yıllık temettü getirisi yüzde 50-yüzde 10-yüzde 15 seviyesinde olan 18 şirketi açıkladı. İşte o payla

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Akfen GYO'nun yıllık kira hedefi 50 milyon dolar!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak yıllık kira hedeflerinin 50 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Bursa'da 200 yıllık bina yeniden inşa ediliyor!

Bursa'da 19'uncu yüzyılda Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan 200 yıllık binanın restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

50 yıllık fabrikanın kapısına kilit vuruldu Haberi

50 yıllık fabrikanın kapısına kilit vuruldu


Sanayi şehri Kocaeli'nde, dünya devi petrol ve dogalgaz şirketlerine özel endüstriyel sistemler üreten 50 yıllık fabrika, ekonomideki yavaşlama sebebiyle kapısına kilit vurdu. 64 kişinin çalıştığı fabrika, acık artırma ile satılacak. Fabrika sahibi Atilla Doğan, "Alacakları ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için 40 bin metrekarelik alanı satacağız." dedi. 


Kocaeli'nin Derince ilçesinde yıllardır faaliyet gösteren AD Demirel Fabrikası, kapısına kilit vurdu. Borçların ve isçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi için fabrika, açık artırma ile satışa çıkartıldı. 


Ekonomideki durgunluk sebebiyle sanayiciler de büyük sıkıntı yaşıyor. Derince'de Atilla Doğan İnşaat ve Tesisat Anonim Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Atilla Doğan (AD) Demirel isimli fabrika, ekonomik sebeplerle kapandı. Üretimin durması üzerine 64 işçi de işsiz kaldı. İşçilerin alacağı için fabrika yetkilileriyle Birleşik Metal-İş Sendikası arasında protokol imzalandı. 22 dönümlük arazi...