16 / 05 / 2024

500. Yıl Zülfaris Müzesi

500. Yıl Zülfaris Müzesi

2000 yılında Karaköy Perçemli Sokak'taki 18. yüzyıldan kalma Zülfaris Sinagogu, 500. Yıl Musevi Vakfı tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülecekmiş. Restorasyonla birlikte Osmanlı-Musevi etkileşimi ortaya çıkarılacakmış.

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden deva eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 151 millet bahçesinin hizmete açıldığını, 2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacağını bildirdi.

Fiat Egea Cross'a 52 bin 500 TL'lik yeni yıl indirimi geldi! Egea Cross 4 Aralık 2022 fiyat listesi! Hemen bir göz atın!

Fiat Egea Cross'a 52 bin 500 TL'lik yeni yıl indirimi geldi. Peki Egea Cross'un Aralık ayı fiyatları ne kadar? İşte Egea Cross 4 Aralık 2022 fiyat listesi! Hemen bir göz atın...

Sur Yapı, yıl sonuna kadar 2.500 konutun teslimini gerçekleştirecek! 

Konutder Yönetim Kurulu ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Sur Yapı'nın ürettiği konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu ve grubun yıl sonuna kadar 2.500 konutun teslimini gerçekleştirmeyi hedeflediğini açıkladı...

Çiftçilere müjde! 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL'lik destek veriliyor! İşte genç çiftçi kredisi başvuru şartları!

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyen milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek desteklerini açıkladı. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla tarım alanındaki genç sayısını artırmak amacıyla 500 bin liraya ulaşan 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatını hayata geçirdi.

Çiftçilere 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL kredi desteği! Genç çiftçi kredisine kimler başvurabilir?

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla tarım alanındaki genç sayısı yükseltmek için 500 bin TL'ye varan ve 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatını başlattı...

Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız. Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz." dedi.

Fuat Oktay: Van'da 26 bin 500 konutu bir yıl içerisinde yaptık!

Van depremini gece gündüz yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Van'da 26 bin 500 konutu sadece bir yıl içerisinde yaptık" dedi...

Eminevim yıl sonuna kadar 500 kişiyi daha işe alacak!

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına destek vermek amacıyla yıl sonuna kadar 500 kişiyi daha iş imkânı sağlayacağız” dedi. 

Bu yıl yurt dışında 500 mağaza daha açılması bekleniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "BMD üyesi markalarımızın 2018 sonu itibarıyla yurt dışında 4 bin civarında mağazası bulunuyor. Bu yıl sayının en az 4 bin 500'e çıkacağını öngörüyoruz" dedi...

Torunlar GYO, 3 yıl öz kaynaklarla proje yapacak!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, piyasalardaki daralma nedeniyle önümüzdeki üç yıl içinde dış kaynak kullanımını minimuma indirip öz kaynaklarla yollarına devam etme kararı aldıklarını açıkladı..

Türkiye'de her yıl 500 bin konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:"Başbakanımızın kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için talimatı var. Meclis, çalışma ortamı içinde fırsat bulabilirse, onları yerine getirdiğimizde Türkiye'de her yıl en az 500 bin konutun değişebileceği bir ortam doğacak" dedi.

Adana Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yıl sonunda açılacak!

Adana Yüreğir'de geçen ay inşaatına başlanılan ağız ve diş sağlığı hastanesinin yıl sonunca hizmete başlaması planlanıyor. Hastane 6 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edildi.

500. Yıl Zülfaris Müzesi Haberi

500. Yıl Zülfaris Müzesi



Zülfaris Sinagogu müze oluyor

     Karaköy Perçemli Sokak'taki 18.yy'dan kalma Zülfaris Sinagogu, 500. Yıl Musevi Vakfı'nca müzeye dönüştürülüyor. Müzenin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

     Vakfın başkan vekili Naim Güleryüz, restorasyonda Osmanlı Musevi etkileşiminin ortaya çıkarıldığını belirtti. Güleryüz ''Bizans ve Osmanlı dönemlerinde bu topraklarda yaşamış insanlar ile 1492'de İspanya'dan göçen Museviler, Türkiye'yi vatanları kabul ettiler. Bu bütünün bir parçası oldular. Böylece bir etkileşim süreci başladı. İşte hayata geçirilecek 500.Yıl Zülfaris Müzesi projesiyle, bu etkileşimi ve ortaya çıkan kültürel mozaik gösterilmeye çalışılıyor'' dedi.

   

Alt kat etnografya müzesi


     Zülfaris Sinagogu'nun avlusuna demir bir kapıdan giriliyor. Kapının sol tarafında heykeltraş Nadia...