06 / 05 / 2024

6 buçuk milyon konut yenilenecek

6 buçuk milyon konut yenilenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Türkiye genelinde 295 bin riskli konut bulunuyor.

Tüketici kredilerinde 6 milyar 279 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 2 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 6 milyar 279 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 533 milyar 183 milyon TL'ye çıktı.

Marmara Park AVM 6 ayda 523 milyon 160 bin TL değerlendi: 2 milyar TL'ye yaklaştı!

Marmara Park AVM 2023 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Rapora göre AVM'nin değeri 6 ayda 523 milyon 160 bin TL arttı. Peki Marmara Park AVM'nin 2023 yıl sonu değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Gayrimenkul uzmanı 1.5 milyonluk kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 buçuk milyon liralık kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar yarısı bizden kampanyası ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Next Level İstanbul'daki 6 ofis 888.6 milyon TL'ye satıldı!

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Next Level İstanbul projesindeki 6 ofis 888 milyon 675 bin TL'ye satıldı...

Son Dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 ayda 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremzedelere 5 ayda toplam 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Dolmuşa 1 buçuk ayda ikinci zam! O ilde tarifeler yeniden hesaplandı...

Akaryakıt zammından sonra toplu taşıma zamları peş peşe geliyor. Son olarak Mersin'de şehir içi ulaşım ücretlerine son 1 buçuk ayda ikinci zam haberi geldi. İşte detaylar...

6 ayda 210 milyon dolarlık mercimek ihraç ettik!

Türkiye yılın ilk 6 ayında 5,5 milyar dolarlık hububat ürünleri satışı yaptı. Sektörün toplam ihracatı içindeki payı yüzde 3,8 olarak gerçekleşen mercimeğin 6 aylık ihracatı ise 210 milyon dolar oldu. 

Selena Gomez evini tam 2,3 milyon dolara sattı! 

Ünlü pop yıldızı Selena Gomez, Studio City, California'daki evini 2,3 milyon dolara sattı. 296 metrekarelik alana sahip olan ev, üç yatak odası, iki buçuk banyo ve birinci sınıf güvenlik sistemiyle donatılmış.

Yarısı Bizden kampanyasına 63 bin 600 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul için başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasına son başvuru rakamının 63 bin 600 olduğunu açıklayarak,  "Bu kampanyayla 1 buçuk milyon konut dönüştürülecek" dedi.

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören kullanılamaz halde olan işletmelerin biran önce faaliyetlerine hızla dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı başlattı. 

Bir buçuk ay sonra yükselişe geçen altın için çok önemli uyarı geldi! Rakamlar peş peşe verildi! Hemen bakın

Bir buçuk ay sonra yükselişe geçen altın için çok önemli uyarı geldi! Rakamlar peş peşe verildi! Altın yatırımcıları hemen bakın!

Sosyal konut taksitleri ne kadar artacak? TOKİ Başkanı merakları giderdi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı 7 buçuk milyon vatandaşın başvurduğu ucuz sosyal konut projesiyle ilgili merak edilen noktaları canlı yayında duyurdu. Taksit ödemlerinde artış olacak mı? İllere göre fiyatlar değişecek mi? İşte ayrıntılar...

İki buçuk milyon emeklinin gözü bu haberde.. Zam farkının yatacağı tarih belli oldu!

Emekli sandığı kapsamında maaş alan vatandaşlara ödenecek zam farkı tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ödeme yapılacak tarih 28 Temmuz 2022.

6 buçuk milyon konut yenilenecek Haberi

6 buçuk milyon konut yenilenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Türkiye genelinde 295 bin riskli konut bulunuyor. 


Riskli alan ilan edilen bölgelerdeki konut sayısı ise 410 bin. Risk grubundaki toplam 705 bin konut ile ilgili dönüşümü tamamlanan ve devam eden projeler bulunuyor. Bakanlık, risk taşıyan ya da riskli alan içinde bulunan konutlardaki 179 bin 442 hak sahibine bugüne kadar 811 milyon 218 bin 901 lira kira yardımı yaptı. Bakanlık ayrıca 4 bin 449 hak sahibine 8 milyon 393 bin 235 liralık faiz destekli kredi imkânı sağladı. Riskli alan dönüşüm projelerinin hazırlanmasına yönelik yetki devredilen idarelere bakanlıkça sağlanan kaynak miktarı ise 499 milyon 503 bin 522 liraya...