06 / 05 / 2024

64. hükümet döneminde başalayacak projeler

64. hükümet döneminde başalayacak projeler

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni dönemin Türkiye açısından tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bu dönem büyük ölçekli mega projelerin tamamlandığı ve yeni projelerimizin başlatıldığı bir dönem olacaktır" dedi.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Hükümet düğmeye bastı! Kendi işinizin patronu olun! Geri ödemesiz 180 bin TL sizin olsun!

İş bulamayan ya da işsiz kalan vatandaşlara yeni bir imkan verildi. Hükümet, kendi işini kurmak isteyenlerin yanında olacağını açıkladı. İşte detaylar!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Hükümet maaşlar için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeni kurulacak Meclis ve hükümet milyonların gelirini artıracak yasal düzenlemeler başta olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye girecek. İşte tüm detaylar...

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarında müjdeli haber! Kiralarda düşüş ne zaman olacak? Hükümet harekete geçti

Gayrimenkuldeki sert bir şekilde yükselişin ardından hükümet harekete geçti. Ücret artışlarına karşı çalışma başlatılmasına da sektörden de destek geldi. İşte detaylar…

Asgari ücretliye ucuz konut fırsatı! Hükümet düğmeye bastı

Son dakika gelişmesi. Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili harekete geçen hükümet, ev sahibi olmak isteyenlere umut ışığı olacak düzenleme için harekete geçti. İşte tüm detaylar...

Hükümet ayçiçek yağlarının fiyatını düşürecek kararı açıkladı! BİM'de indrim yapıldı

Hükümet son dönemde Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle artan ayçiçek yağı fiyatlarının aşağı çekilmesinde etkili olacak bir karara imza attı. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren karara göre süreç 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Karar sonrası BİM'de ayçiçek yağı fiyatları düştü.

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti

Toprak Mahsülleri Ofisi henüz Türkiye'de çiftçinin hasada başladığı buğday fiyatlarını açıklamadı. Öte yandan hükümet yurt dışından buğday ithal edilmesi için ihale açtı ayrıca Ukrayna'nın elindeki buğdayların Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi planı devrede...

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

Manisa Hükümet Konağı için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Manisa Akhisar Hükümet Konağı projesinin ihalesini Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Yozgat Sorgun Hükümet Konağı 16 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

Yozgat ili, Sorgun Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 16 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Manisa Akhisar Hükümet Konağı ihalesi 14 Haziran'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Manisa İli Akhisar Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 14 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

64. hükümet döneminde başalayacak projeler Haberi

64. hükümet döneminde başalayacak projeler

Elvan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini söyledi. 


AK Parti hükümetleri döneminde üst-orta gelir grubuna yükselttikleri Türkiye'yi, yüksek gelir grubundaki ülkeler arasına sokmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığına dikkati çeken Elvan, "64. Hükümetimiz bir reform hükümeti olacaktır. Seçim beyannamemiz ve hükümet programımızı hazırlarken toplumun tüm kesimlerinin düşüncelerini, yaklaşımlarını ve karşılaştıkları sorunları teker teker dinledik" diye konuştu. 


Yeni dönemin Türkiye açısından tarihi fırsatlar sunduğunu dile getiren Elvan, "Bu dönem 13 yılda elde ettiğimiz demokratik, ekonomik, sosyal kazanımlarımızın daha güçleneceği, reformlarımızın gerçekleştirildiği, büyük ölçekli mega projelerin tamamlandığı ve yeni projelerimizin başlatıldığı bir dönem olacaktır" ifadesini kullandı.


Elvan, gelecek dönemde bir yandan makroekonomik istikrarın sağlanmasına yönelik kazanımlar güçlendirilirken, diğer yandan mikroekonomik ve sektörel...