02 / 05 / 2024

7 milyar dolarlık yatırımı olan taşyapı

7 milyar dolarlık yatırımı olan taşyapı

Libya'daki yatırımlarını ülkede yaşanan rejhim değişikliğinden dolayı durdurma kararı alan Taşyapı, devletin desteği ile yatırımlarına devam etmeye hazırlanıyor...

ASELSAN'dan 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki yeni sözleşme!

ASELSAN ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçak modernizasyonu ile ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki sözleşme imzalandı.

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

Dev şirket, 30 milyar dolarlık ihaleyi kaptı

Pentagon, Cuma günü yaptığı açıklamada Lockheed Martin firmasına F-35 uçakları için 7.8 milyar dolarlık bir sözleşme değişikliği ihalesi hakkını verdiğini açıkladı.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayısta kamu iktisadi teşekküllerine 1,8 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte son 7 ayda KİT'lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar doları buldu. Nisan ayında ise TCMB KİT'lere 3,3 milyar dolarlık döviz satışı yapmıştı.

Torkam Holding'ten 7.8 milyar dolarlık proje hedefi!

İnşaat taahhüt, gayrimenkul, PVC profil, demir çelik, teknoloji, madencilik ve enerji olmak üzere 5 sektörde faaliyet gösteren Torkam Holding, 7.8 milyar dolarlık proje gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Demir ve demir dışından 7,5 milyar dolarlık ihracat!

Demir ve demir dışı metaller sektörü bu yılın Ocak-Kasım 2020 döneminde Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 4,9  pay alarak 7,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Adil Karaismailoğlu: Dünya salgınla savaşırken biz 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için." diye konuştu..

Enerjideki dönüşüm için yıllık 7 milyar dolar yatırım gerekli!

Türkiye'de, enerji sektöründeki dönüşümünün devamı için 2030'a kadar yıllık ortalama 5,3 ila 7 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu belirtildi.

Doğuş Grubu Türkiye'ye 7.5 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk, son 10 yılda yaptıkları 9 milyar dolarlık yatırımın 7.5 milyarını Türkiye’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

10 yılda 7,32 milyar dolarlık inşaat seramikleri ihracatı yapıldı!

Türkiye Seramik Federasyonu tarafından hazırlana rapora göre, 2009-2018 dönemlerini kapsayan 10 yıllık süre zarfında, 7,32 milyar dolarlık inşaat seramikleri ihracatı yapıldı.

Son 16 yılda 61.7 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı!

Türkiye tarihinde yapılan toplam 69.9 milyar dolarlık özelleştirmenin 61.7 milyar doları son 16 yılda yapıldı.

Türk müteahhitler yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitler bugüne kadar yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlenirken, sadece 2017 yılında alınan işlerin tutarı 14,7 milyar dolara ulaştı.

7 milyar dolarlık yatırımı olan taşyapı Haberi

7 milyar dolarlık yatırımı olan taşyapı

Yurtiçi ve dışında 7 milyar dolarlık yatırımlar yapan Taşyapı, Libya'daki projelerini durdurma karar almıştı. Dubai, Kazakistan, Türkmenistan'ın yanı sıra iç pazarda da turizm ve gayrimenkul odaklı inşaat yatırımlarını sürdürenTaşyapı, Libya'daki yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte yatırımlarına devam etmeye karar...