07 / 07 / 2024

7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı başladımı

7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı başladımı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Güçlü birlikteliğimizi, ekonomik ve ticari ilişkilerimizle sağlamlaştırmalı, içinde yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

BİM'de çılgın indirim! Kumtel cam ankastre set 7.299 TL! Türk Kahvesi Makinesi 1.299 TL! Bu hafta BİM'de neler var?

BİM 3 Mayıs-10 Mayıs aktüel ürünler kataloğu açıklandı. Fırsat ürünlerin listesi belli oldu. BİM'de bu hafta Kumtel cam ankastre set 7.299 TL ve Türk Kahvesi Makinesi 1.299 TL'den satılacak. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu 3 Mayıs 204...

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

A101’e Philips kulak üstü kulaklık 649 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 649 TL’ye, 6’lı su bardağı 33,25 TL’ye indi!

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden A101’e yine 7’den 70’e herkesi ilgilendiren indirimler geldi. Bu kapsamda, Philips kulak üstü kulaklık 649 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 649 TL’ye, 6’lı su bardağı 33,25 TL’ye düşecek. İşte A101 fiyat listesi 18 Eylül 2023...

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Türk Hava Yolları (THY) ağustosta 8,7 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), Ağustos ayında 8,7 milyon yolcu taşıyarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış kaydetti. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, dış hatlarda doluluk oranı yüzde 85,4 iken iç hatlarda yüzde 92,7 olarak gerçekleşti. İşte detaylar....

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Fakir Tam Otomatik Türk Kahve Makinesi'nde cebinize iyi gelecek indirim fırsatı! İşte 7 Mart 2023 fiyat listesi 

Fakir Kaave Uno Pro Tam Otomatik Türk Kahve Makinesi, 1 lt su tankı kapasitesi, dokunmatik kontrol paneli ve aydınlatmalı pişirme yuvası ile kahve severlerin gözdesi oluyor. 

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi 1.099 TL! En ucuza nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar? 7 Şubat 2023 fiyat listesi

Kahve severler bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Arnica köpüklü Türk kahve makinesi çift emniyet sistemi , ışıklı ve sesli uyarı sistemi ile öne plana çıkıyor. Peki bu kahve makinesi en uygun fiyata nerde satılıyor? İşte haberin detayları..

Türk Hava Yolları  deprem bölgesinden İstanbul'a olan uçuşları 100 TL'ye sabitledi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi salladı. Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Yahya Üstün, 13 Şubat'a kadar Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a 100 TL olarak sabitleneceğini duyurdu.

7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı başladımı Haberi

7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı başladımı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye ve Türkmenistan arasındaki güçlü birlikteliğin ekonomik ve ticari ilişkilerle sağlamlaştırılması gerektiğini belirterek, "İçinde yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.


Resmi ziyaret için Türkmenistan'da bulunan Elitaş, 7. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.


Sergi Sarayı'ndaki fuarın açılışında konuşan Elitaş, Türk ve Türkmen halklarının Oğuz Ata'nın torunları olarak bir milletin iki büyük kolları olduğunu ifade etti. Elitaş, "Yunus'tan Hacı Bektaş'a, Mevlana'dan Mahtumkulu Firaki'ye uzanan değerlerimiz, bizi biz yapan ve birbirimize bağlayan temel taşlarımızdır" diye konuştu.


- "Coğrafyamızın fırsatlarını iyi değerlendirmeliyiz"


İki ülkenin aynı coğrafyada bağımsız Türk devletleri olarak varlıklarını sürdürmelerinin, sadece bölge için değil tüm dünyanın esenliği için bir garanti olduğunu vurgulayan Elitaş, "Bu güçlü birlikteliğimizi ekonomik ve ticari ilişkilerimizde berkitmeli, içinde yaşadığımız coğrafyanın bize...