20 / 05 / 2024

7. Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu kongresi

7. Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu kongresi

Yedinci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu ( ÜSİMP ) Kongresi kapsamında, 28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı ve Proje Park 2014 Ar-Ge Proje Pazarı Toplantısı gerçekleştirildi...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 24,7 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından paylaşılan rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 24,7 artış gösterdi. Bu yılın ilk 2 ayındaki üretim artışı ise geçen senenin ilk 2 ayına göre yüzde 14,3 şeklinde gerçekleşti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) raporuna göre İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı.

Afetzede aileler için dönüşebilir barınma üniteleri tasarlanacak

Bursa’nın mimari tasarım sektöründe tek tasarım merkezi unvanına olan Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Biruni Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ile protokol imzaladı. İşte haberin ayrıntıları...

Üniversite öğrencilerine tam tamına 7 bin 500 TL destek müjdesi! Başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın!

Üniversite öğrencileri için tam tamına 7 bin 500 TL destek müjdesi geldi. Söz konusu destek için başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı. İşte detaylar...

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

Mk 7 İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk 7 İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kutbettin Çiftçi tarafından kuruldu.

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatına imza attı.

Golda 7 İnşaat Ticaret Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Golda 7 İnşaat Ticaret Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi Esenyurt’ta Shadi M.H.D tarafından kuruldu.

Golda 7 İnşaat Ticaret Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Golda 7 İnşaat Ticaret Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Shadı M.H.D. tarafından kuruldu.

Özkar 7 İnşaat Malzemeleri Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkar 7 İnşaat Malzemeleri Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Rabia Kılıç tarafından kuruldu.

7. Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu kongresi Haberi

7. Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu kongresi

Yedinci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Kongresi kapsamında, 28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı ve Proje Park 2014 Ar-Ge Proje Pazarı Toplantısı gerçekleştirildi.


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi'ndeki toplantıda konuşan ÜSİMP Düzenleme Komitesi Başkanı ve ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, üç toplantının aynı gün ve bir arada yapılıyor olmasının anlam taşıdığını söyledi.


İki gün sürecek toplantıda, Türkiye'nin tekno girişimcilikten tekno sanayileşmeye nasıl taşınabileceği konusunun tartışılacağını belirten Alçı, şunları kaydetti:


"Bu ülkeyi, emek yoğun üretimden bilgi yoğun üretime nasıl taşırız, katma değeri nasıl sağlarız, bu katma değerden devlet, üniversite, sanayi platformu nasıl faydalanabilir, bu konuda fikir üreteceğiz. Ülkemize baktığımızda tarihçisi, Türkçecisi, sağlık bilimcisi, mühendisi tüm alanlarda 55 bin civarında bilim insanımız var. 75 milyonluk nüfusun binde biri bile bilim...