02 / 05 / 2024

7478 sayılı Köy İçme Suları Hakkında Kanun

7478 sayılı Köy İçme Suları Hakkında Kanun

7478 sayılı Köy İçme Suları Hakkında Kanun, 16 Mayıs 1960 tarihinde 10506 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda, Köy İçme Suyu ile ilgili yasal hükümlere yer veriliyor...

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

Yılın ilk 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık branşının lokomotifi haline geldi. TSS yaptıran sigortalıların sayısı 3 milyon 614 bin kişiye ulaştı.

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Fas Adalet Bakanı Abdüllatif Vehbi, ülkesini sarsan 7 büyüklüğündeki depremin ardından birçok köyün tamamen yok olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı! 2022 yılında sayıları yüz binleri buldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılıyla ilgili çok merak edilen o rakamı açıkladı.  Yıl boyunca kaç kişi hastanelerde muayene oldu? Randevu sayısı kaç oldu?

Kripto para borsasında akıl almaz olay! Hackerlardan inanılmaz dolandırıcılık!

Kripto para borsası Binance, yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu. Bu yöntemle kripto para projelerini hedefleyen hackerlar, deepfake sayesinde yapay zeka ve hologram kullanarak kendilerini yönetici gibi gösterebiliyor. İşte detaylar...

Evini satacaklar dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi şok etti!

Satılık konut fiyatlarının tavan yapmasıyla beraber dolandırıcılar da yeni taktikler üretiyor. Konutunu en yüksek tutardan satmak isteyen mülk sahiplerine yabancı zengin müşteri imajıyla alıcı getiriliyor ve ev sahibinin gözü boyanarak parası çalınıyor...

Balıkesir Karyağmaz köyü yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor! 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı köy, 2010'daki Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Yalıntaş Mahallesi'nde inşa edilen konutlara yerleşmeye hazırlanıyor. 

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Bodrum'da 19.7 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla Bodrum Göl Köyü'nde yer alan alan gayrimenkulü 19 milyon 712 bin TL bedelle satışa çıkardı.

7478 sayılı Köy İçme Suları Hakkında Kanun Haberi

7478 sayılı Köy İçme Suları Hakkında Kanun

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

Kanun Numarası : 7478

Kabul Tarihi : 9/5/1960

Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019


Kanunun şümulü

Madde 1 – Köylerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı, DSİ Umum Müdürlüğü tarafından temin ve tedarik olunur.


DSİ Umum Müdürlüğü; 4 üncü maddedeki programlara giren bazı köylere ait işlerin, kendi kontrol vemurakabesi altında yapılmasını ilgili vilayete bırakabilir.

Vilayete bırakılan işler için vilayete nakdi ve ayni yardım yapılır.


Tahsisat

Madde 2 – Bu kanuna göre yapılacak işler için DSİ Umum Müdürlüğü bütçesine her yıl lüzumu kadar tahsisat konur.


Çalışma ve icrai programlar

Madde 3 – Kafi miktarda sıhhi ve içme suyu olmıyan bütün köyler ve köy mahallelerinin tesbitindensonra:

 a) İhtiyacı en çok,

 b) Nüfusu en kalabalık,

 c) Nüfus...