03 / 05 / 2024

80 Binde Devr-i Alem Parkı meram açılışı ne zaman

80 Binde Devr-i Alem Parkı meram açılışı ne zaman

Konya’ nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Konya turizmine çok önemli katkı sağlaması beklenen “ 80 Binde Devr-i Alem Parkı ” hizmete açılıyor...

Brent petrolün varil fiyatı 80,93 dolar olarak gerçekleşti

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,93 dolardan işlemi gerçekleşti. Cuma günü 82,06 dolara kadar artan Brent petrolün varil rakamı, günü 81,43 dolar seviyesinde gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Brent petrolün varil fiyatı 80,42 dolar olarak azaldı

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,42 dolardan işlem gördüğü açıklandı. Dün 81,48 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 80,01 dolar seviyesinde gerçekleştirdi.

Hurda alüminyum fiyatları bir günde uçtu! İşte 13 Ocak 2023 hurda alüminyum alış fiyat listesi…

Hurda alüminyum fiyatları bir günde 40 TL bandından 43 TL bandına kadar yükseldi. Tel alüminyum 42,70 TL’den, ofset matbaa alüminyum 38,30 TL, bakırlı alüminyum radyatör 59,80 TL’den işlem gördü. İşte 13 Ocak 2023 hurda alüminyum fiyat listesi…

Elektrikte 2023 ek ücreti Resmi Gazete’de açıklandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücretini açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin iletim tarifesinin binde beşi olarak tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanı duyurdu! Destek verilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ocak-Nisan 2021 için geçerli litresi 2,80 lira olan çiğ süt tavsiye fiyatına, Bakanlıkça litre başına 30 kuruş destek verileceğini bildirdi.

TOKİ Balıkesir Manyas orta gelir grubu başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Balıkesir Manyas orta gelir grubu projesinde yer alan 80 adet konut için başvurular yarın itibariyle başlıyor...

Türk inşaat işçileri Malta’da mahsur kaldı!

Çalışmak için Türkiye’den Malta’ya giden 80 inşaat işçisi, 19 gündür grev yapıyor. Uçuşlar kapalı olduğu için Türkiye’ye de dönemediklerinden bahseden işçiler, ‘Sesimizi ne Türkiye ne de Malta yetkililerine duyurabildik’ diye konuştu.

Tuna Şirketler Grubu, yeni inşaat projeleri için yer arayışında!

Türkiye'de ofis mobilyalarında en büyük 3 şirketten biri olan Tuna Ofis, üretiminin yüzde 80'ini yurt içine yüzde 20'sini de yurt dışına satıyor.

The Bo Viera'nın imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümleri yıkıldı!

Muğla Bodrum'da inşaatı durdurulan 365 villa ve 80 odalı oteli içeren 'The Bo Viera Projesi'nin imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümlerinin yıkım işlemi tamamlandı... 

Türkiye’de son 100 yılda depremlerde 80 bin kişi hayatını kaybetti!

Cuma günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan, 22 kişinin öldüğü deprem, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. VOA Türkçe'nin araştırmalarına göre, Türkiye’de son 100 yılda depremlerde 80 bin kişi hayatını kaybetti.

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri'nin Halkalı ve Kurtköy şubeleri kapandı!

Kağıthane, Kurtköy ve Halkalı'da kampüsleri olan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri'nin Halkalı ve Kurtköy şubeleri kapandı.

Mülk sahipleri için vergi avantajları!

Konut sahipleri, yeni emlak vergi değerinin binde 1’i oranında vergi ödemekle mükellef. Vergi ödememe hakkına sahip mülk sahiplerinin; farklı özel durumlar oluştuğunda vergi avantajı bazı şartlarda devam ediyor.

2019 emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödemeleri mayıs ayının sonuna kadar yapılacak. Vergi oranları sabit; konutlarda rayiç değerin binde biri, işyerlerinde rayiç değerin binde ikisi üzerinden vergi hesaplanıyor.

80 Binde Devr-i Alem Parkı meram açılışı ne zaman Haberi

80 Binde Devr-i Alem Parkı meram açılışı ne zaman


Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Konya turizmine çok önemli katkı sağlaması beklenen “80 Binde Devr-i Alem Parkı” hizmete açılıyor.


Durunday Mahallesi Dutlu Caddesi üzerinde yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda yaptıkları 80 Binde Devr-i Alem Parkının açılışına tüm Konyalıları davet eden Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "3 bölümden oluşan parktaki çalışmalar tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Pek çok yönüyle Türkiye'de ilk olan bu parkımızın açılışını 19 Mart 2014 Çarşamba günü saat 11.00'de gerçekleştireceğiz" dedi.


Milletimizin, Adriyatik Denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürlerinin parkın "Cihan-ı Türk" bölümünde yer aldığını belirten Başkan Kalaycı, "Bu bölümde 120 maket yer alıyor. Yurt dışındaki tarihi eserlerin maketleri 1/25, yurt içindekiler ise 1/20 ölçeğinde yapıldı. Maketlerin bulunduğu...