08 / 05 / 2024

81 kentte dönüşüm

81 kentte dönüşüm

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Kentsel Vizyon Platformu ile ilgili görüşlerini kaleme alarak, " 81 Kent 81 Vizyon " çalışmasının örnek alınması gerektiğini vurguladı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve mega kentte kaybedecek 1 dakikanın bile olmadığını belirtti. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

İstanbul'un dönüşümü için düğmeye basıldı: İlk etapta 70 bin konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Kentte 600 bini acil, dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu kapsamda ilk etapta 70 bin konut dönüşecek. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş yerim Projesi'nden sonra konut fiyatlarının düştüğümü belirtti. Kurum, 81 ilde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek "2028 yılına kadar 500 bin sağlam ve güvenli konut kazandıracağız" dedi.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mersin Belediye Başkan Mustafa Gültak, Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Mersin'nin farklı bölgelerinde de hissedilmesinin ardından kentte kentsel dönüşüm seferberliği başlamalı diye çağrıda bulundu.

İzmirliler kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun mu?

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte o yazı...

İzmir'e 2 milyar 200 milyon TL'lik kentsel dönüşüm yatırımı!

İzmir'de inşa edilen deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentte kentsel dönüşüm için  2 milyar 200 milyon TL kentsel dönüşüm yatırımının yapıldığını açıkladı. 

Başkentte kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 14 ilçede dönüşüm çalışmalarının olduğunu, pandemiye rağmen inşaat çalışmalarının hız kesmediğini dile getirdi. 

Uğur İbrahim Altay: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümü Konya'da!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgi paylaştı. 

Depreme karşı tek çözüm kentsel dönüşümü hızlandırmak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Milliyet köşe yazarlarından Özay Şendir bugünkü köşe yazısında kentte devam eden dönüşüm çalışmaları kaleme aldı.

81 kentte dönüşüm Haberi

81 kentte dönüşüm

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Kentsel Vizyon Platformu ile ilgili görüşlerini kaleme aldı.


Bu coğrafyadan, hep birlikte kurgulamamamız gereken yarınlardan ne zaman umudumu yitirsem tünelin ucunda bir ışık haberi geliyor. Bu ülke de “iyi şeyler” de oluyor. Sadece biz bazen inanmakta zorlanıyoruz. Uzun zamandır kentsel tasarım, kentsel gelişim, kentsel dönüşüm konularını irdeliyorum. Hatta sırf şehir konusundaki farkındalığı arttırmak ve projelerin takipçisi olabilmek için belediye başkanlarıyla “Başkanlar ve Şehirleri” konulu bir röportaj serisine başladım. İnanıyorum ki, bu ülkede bazı konular sokak siyasetçiliğiyle, vatandaş farkındalığıyla da gelişebilir, düzelebilir. Ne mutlu ki bu fikrimde yalnız değilmişim ve sektörde şehirlerine bu gözle bakan başkaları da varmış. 


Kentsel sorunlar


İnşaat sektöründe kim ne derse desin şehircilik denilince akla Faruk Göksu, vizyon denilince de akla Erden Timur...