19 / 05 / 2024

AB dış ticareti haziran

AB dış ticareti haziran

Avrupa Birliği'nin dış ticareti, Kovid-19 tedbirlerinin geniş ölçüde uygulandığı haziran ayında düşüş kaydetti.

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Gayrimenkulde devrim niteliğinde yeni dönem! Her şey daha şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşümün kapısı aralanıyor.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği devletleri 16 Mayıs Salı günü, kripto varlıkları düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı kurallar dizisine son onayını vererek, İngiltere ve ABD gibi ülkelere yetişmeleri için baskı uyguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne personel alacak! İşe ihtiyacınız varsa hemen buna bakın!

Emniyet Genel Müdürlüğü, personel alımı yapacağını duyurarak güncel ilanlar arasında dikkat çekiyor. Başvuru detaylarına ilişkin merak edilen konular arasında son başvuru tarihi de yer alıyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde ilan detaylarına ulaşab

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Ağızları açık bırakan rakam! Dış borçta yeni rekor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Aralık 2022'den itibaren brüt ve kesin dış borç ikmali, Hazine emniyetli dış borç ikmali ve kamu net borç ikmali ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç ikmali verilerini açıkladı. Türkiye'nin brütte dış borç ikmali 459 milyar dolara çıkarak rekor kırdı.

Profit Key Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Profit Key Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Joukhı ve Hassan Abıdı ortaklığında kuruldu.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Yatırımcılar dikkat! AB Komisyonu, Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini açıkladı!

AB Komisyonu "2023 yılı Kış Dönemi Ekonomik Tahminler" raporunu yayınladı. AB Komisyonu’nun, Euro Bölgesi için enflasyon tahminleri merak konusuydu. İşte detaylar…

Şok haber! Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Almanya’da nüfusun giderek yaşlanması ülkede nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırdı. Almanya’da 2030 yılına kadar çeşitli sektörlerde çalışacak 5 milyon kişiye ihtiyaç olacağı belirtirken, bu ihtiyacın Türkiye’nin de aralarında olduğu AB dışı ülkelerinden karşılanması bekleniyor.

Dolar ''mat'' oluyor! Altını roket gibi uçuracak rakam şimdi açıklandı! Görenler düğün bayram edecek!

Gram altın yeni yıla rekor seviyelerle girerken çarşamba gününden itibaren düşmeye abşladı.  Fed tutanaklarındaki şahin seyir doların değer kazanmasını sağlarken, altın fiyatları her ne kadar geriletse de dolar ''mat'' olacak...

AB dış ticareti haziran Haberi

AB dış ticareti haziran

Avrupa Birliği'nin (AB) dış ticareti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin geniş ölçüde uygulandığı haziran ayında düşüş kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Avro Bölgesi'nin haziran ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Buna göre, AB'nin ihracatı, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 azalarak 154,4 milyar avroya, ithalatı da yüzde 12,8 gerileyerek 133,7 milyar avroya düştü. Böylece AB, haziran ayında yaklaşık 20,7 milyar avroluk ticaret fazlası gerçekleştirdi.

Avro Bölgesi'nde ihracat, haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10 daralarak 170,3 milyar avro, ithalat yüzde 12,2 gerileyerek 149,1 milyar avro oldu. Avro Bölgesi'nin ticaret fazlası, haziranda yaklaşık 21,2 milyar avroya ulaştı.

Söz konusu dönemde AB ülkelerinden en fazla ithalat yapan ülkeler 26,6 milyar avro ile ABD,...