30 / 04 / 2024

ab ülkesi konut oturma izni

ab ülkesi konut oturma izni

AB ülkeleri, yabancı konut yatırımcılarını markaja aldı. Belirli bir rakamın üzerinde konut alanlara ailesiyle birlikte oturma izni yeriliyor. Para dergisi Yunanistan'dan İspanyaya, Güney Kıbrıs'tan Portekiz'e birçok ülkeyi araştırdı. İşte o ülkeler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 9,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9,9 artış gösterdi.

Türkiye doğal gazda Avrupa'nın en ucuz ülkesi!

Doğal gaz fiyatları küresel çapta yükselmeye devam ederken Türkiye’nin konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi olduğu ortaya çıktı. Peki en yüksek doğal gazı hangi ülke ödüyor? İşte detaylar...

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa lideri!

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları ve kiraları artmaya devam ediyor. 30 Avrupa ülkesi arasında Türkiye konut fiyatlarında lider konumunda yer alıyor.

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 7,3 arttı!

Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,3 artış gösterdi.

AB ülkelerinde konut fiyatları arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) ev fiyatları 2020'nin dördüncü çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,7 oranında arttı.

AB Grup İnşaat'tan İstanbul'a 2 yeni proje!

AB Grup İnşaat yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Konut sektöründe boy gösteren AB Grup İnşaat, İstanbul'da 2 yeni proje hayata geçirecek...

Portekiz'de konut satın alarak AB vatandaşlığı fırsatı!

Türk yatırımcılar son yıllarda Avrupa vatandaşlığı edinimi için Avrupa'da konut satın almaya yöneldi. 

AB ülkelerinde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2020 'nin üçüncü çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,2'lik artış kaydetti.

ab ülkesi konut oturma izni Haberi

ab ülkesi konut oturma izni


Ekonomik krizle boğuşan Avrupa, ekonomisini tekrar canlandırmak için çeşitli yollar arıyor. Bunlardan birisi de gayrimenkul yatırımcılarına cazip koşullar sunmak. 

Bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, yabancı konut alıcılarına oturma izni vermeye başladı. Bu ülkeler, belirli bir rakamın üzerinde ödeme yaparak ev alanlara tüm ailesiyle birlikte oturma izni veriyor. Bazıları vatandaşlık hakkı hatta bir yıllık vergi muafiyeti bile sağlıyor. 

Yunanistan'dan İspanya'ya, Güney Kıbrıs'tan Portekiz'e kadar birçok ülke, ev alanlara verdiği oturma izniyle, bu kişilerin aynı zamanda AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı elde etmesini de sağlıyor. 40 bin ila 2.5 milyon Euro'ya kadar uzanan miktarları gözden çıkaranlar istedikleri ülkeden oturma izni alabiliyor. 

Para Dergisi olarak konut alıcılarına oturma izni veren AB ülkelerini ve bu konuda uyguladıkları prosedürleri araştırdık... 



1-)PORTEKİZ 


Portekiz hükümeti, ülkede en az 350 bin Euro'luk...