27 / 04 / 2024

AB üyesi ülkeler

AB üyesi ülkeler

Yatırımcıların yeni rotası Avrupa Birliği’ne yeni üye olan ülkeler oldu. AB’ye üyelik süreci başlayan ülkelerin çoğunda emlak fiyatları ikiye katlandı.

Avrupa Birliği'nde konut fiyatları düştü!

AB konut fiyatları yüzde 0,1 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisinden (Eurostat) yayınlanan verilere göre, konut fiyatları 2013 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre Avro bölgesinde yüzde 1,4, AB'de yüzde 0,1 geriledi.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.

Avrupa Birliği üyesi 15 ülke doğal gaza tavan fiyat istiyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülke, AB Komisyonu'ndan, ithal doğal gaza tavan fiyat uygulamaya ilişkin plan hazırlamasını istedi.

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Benzine büyük indirim tarihi belli oldu! Zamlarla bunalan sürücüler bir nebze de olsa rahatlayacak

Brent petrolde kısmi düşüşler meydana geldi. Fiyatlardaki AB üyesi ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını öngören yeni yaptırım paketinde uzlaşma sağlayamaması etkili oldu. Benzine ise büyük indirimin tarihi açıklandı. İşte detaylar...

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Rusya Ukrayna savaşının başladığı güden bu yana tüm piyasalarda görülen dalgalanma durmadan devam ediyor. ABD, G7, NATO ve AB üyesi ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımları açıklarken, sadece döviz ve altın fiyatların değil, alüminyum, paladyum ve bakır gibi emtialarda da yeni rekorlar kırılıyor.

20 AB ülkesine ihracat haziranda arttı!

Türkiye'nin ihracatı, geçen ay 2019'un aynı dönemine göre AB üyesi 27 ülkenin 20'sine artarken, yüzde 230,34 ile en fazla ihracat artışı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde kaydedildi.

AB İsviçre'yi vergi cennetleri listesinden çıkartıyor mu?

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkartıyor.

AB ülkelerinden kahveye 7,8 milyar avro!

AB ülkeleri, kahve ithalatına 7,8 milyar avro harcadı.Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke, 2018 yılında toplam 7 milyar 826 milyon avroluk kahve ithal etti.

AB üyesi ülkeler Haberi

AB üyesi ülkeler

Türkiye son dönemde Avrupa’nın doğusunun radarında. Başta Koç ve Doğuş Grubu
olmak üzere önde gelen dev şirketler yatırımcısı olduğu AB’nin son üyelerinde emlak fiyatları uçuşa geçti. 

Tradingeconomics’in Avrupa’nın istatistik merkezi Eurostat tarafından derlediği verileri göre; üyelik süreciyle birlikte en fazla değerlenenler Baltık denizinin genç ülkeleri Estonya ve Letonya oldu. Sırasıyla fiyatlar yüzde 175 ve 160 arttı. Bulgaristan’da ise değerlenme yüzde 100’ü aştı. En az değerlenme gören ülke Kıbrıs'ta durulmayan siyasi atmosferin etkisine karşı artış yüzde 40'ı aştı. Yabancılara satışı yasaklayan Çek Cumhuriyeti'nde ise artış yüzde 50'nin üzerinde oldu.

YATIRIMCININ GÖZÜ ADAY ÜLKELERDE

Avrupa Birliği'nin 2014 yılında müzakerelere başladığı aday ülkeler için geri sayım başladı. Karadağ, Sırbistan, Makedonya ve Arnavutluk'un 2025 yılından önce adaylık süreçlerinin tamamlanması planlanıyor. Bir sonraki adım ise Bosna-Hersek ve...