28 / 04 / 2024

AB Zirvesi enerji

AB Zirvesi enerji

AB Zirvesi'nde gündem enerji ve ekonomi oldu. Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanlarının toplandığı zirvede ana gündem maddelerini Ukrayna krizi nedeniyle yaşanabilecek enerji sorunu ve ekonominin durumu oluşturuyor

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda (Zeın Eddın) M. Abed A. Hawwarın, Ayet Haliloğlu, M. (M. Jawad) Hamza Shahın ve N. (Moh'd Sharıf Sha'lan Abı Sırıeh ortaklığında kuruldu.

ZeroBuild Summit 22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi 23 Mart'ta TÜYAP'ta!

Merakla beklenen ZeroBuild Summit’22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Sıfır enerji için kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, 60 milyar dolarlık enerji faturasının yarısının konutlardaki tüketimden kaynaklandığına dikkat çekti. Hinginar, AB’nin binalarda sıfır enerji tüketimini hedeflediğini belirtti.

7. İstanbul Finans Zirvesi’nde Jeopolitik Riskler ve Finans tartışıldı!

7. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik hedef olduğunu belirtti.

AB'den 3 dev projeye destek!

AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak 3 kritik projeye destek verdi. Bu destek, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı için Brüksel'in tavrının yumuşadığı anlamına geliyor.

AB Zirvesi enerji Haberi

AB Zirvesi enerji


Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları enerji ve ekonomi ağırlıklı gündemle toplandı. 


Brüksel'de iki gün sürecek zirvede liderlerin gündeminde enerjide 2030 hedefleri bulunuyor. AB Komisyonu, "karbondioksit emisyonunun 1990 yılına kıyasla 2030'a kadar yüzde 40 düşürülmesi, yenilenebilir enerjinin payının yüzde 27'ye yükseltilmesi ve yüzde 30 enerji tasarrufu" hedeflerinin belirlenmesini istiyor. 


AB böylece aralık başında Lima'da ve gelecek yıl Paris'te toplanacak BM iklim değişikliği konferansları öncesinde elini güçlendirerek diğer katılımcılardan bağlayıcı hedefler belirlemelerini istiyor. AB içinde elektrik üretimini büyük ölçüde kömürden sağlayan Polonya'nın başını çektiği Doğu Avrupa ülkeleri ve İngiltere, hedeflerin yumuşatılması ve esnetilmesini talep ediyor. Doğu Avrupalılar ayrıca enerji hedeflerine yönelik AB mali desteğinin artırılması için lobi yapıyor. 


Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirveye girerken basına yaptığı açıklamada, "Müzakereler kolay olmayacak ve sonuca...