28 / 04 / 2024

ABD deprem

ABD deprem

ABD ’nin California eyaletinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 3’ü ağır,90 kişi yaralandı. Depremin en şiddetli hissedildiği Napa kentinde olağanüstü hal ilan edildi.

ABD'de 5,1 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi verilerine göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde 5,1 büyüklüğünde orta şiddette deprem meydana geldi. Depremden sonra en az 20 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

ABD'de 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

ABD'nin Pasifik kıyıları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.Depremin California eyaletine bağlı Eureka kentinin 80 kilometre açıklarında yerel saatle 22:18'de meydana geldiği açıklandı.

ABD'de, depremi tahmin edebilen yapay zeka geliştirildi

ABD'de Teksas Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma kapsamında yapay zeka destekli deprem tahmin aracının yüzde 70 doğrulukla çalıştığı belirtildi. İşte haberin merak edilen ayrıntıları...

Son Dakika! Şiddetli deprem: 6.7 büyüklüğünde oldu

Şili'nin Atacama bölgesi açıklarında, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu tarafından kaydedilen 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Deprem beklenen kentlerde bu asla yapılmamalı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medyada sıkça deprem uyarıları ve tavsiyeleri paylaşan bir isim olarak dikkat çekiyor. Son ABD depremini örnek göstererek, Tüysüz çarpıcı bir hatırlatmada bulundu. İşte, Okan Tüysüz'ün depremle ilgili yorumları...

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi, dünyanın da gündeminden düşmüyor. Bilim insanları bu konuda peş peşe açıklamalar yaparken, son uyarı ABD’li ünlü bir uzmandan geldi ve bu bilim insanı Türkiye’yi neden uyardı?

Dolarda büyük deprem! Resmen yerle bir oldu! Yastık altında doları olanlar koşun bakın en dip rakam belli oldu

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamlarının ardından düşüşe geçen dolarda büyük deprem yaşanıyor. Dolar kuru resmen yerle bir oldu. Yastık altında doları olanlar koşun bakın, işte son dakika dolar kuru 12 Kasım 2022...

Silivri'de deprem tahmin istasyonu hizmete girdi!

ABD merkezli araştırma derneği GeoCosmo ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği iş birliğiyle Silivri'de kurulan deprem tahmin istasyonu faaliyete geçti.

Yeni Zelanda'da 5,6 büyüklüğünde deprem!

Yeni Zelanda'nın güneyinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Wanaka kentinin 30 kilometre kuzeybatısında olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

İstanbul deprem riski açısından 2. sırada yer aldı!

ABD, Kaliforniya da yerleşik GHI organizasyonunun ‘Global Earthquake Safety Initiative’ (GESI) Global Deprem Güvenliği Girişimi başlıklı araştırma olası depremlerde kayıp riski açısından dünya 2. sırayı İstanbul aldı.

Arjantin'de 6,7 büyüklüğünde deprem!

Arjantin'in kuzeyinde 6,7 şiddetinde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Bolivya'nın La Paz kentinin 750 kilometre güneydoğusu olan depremin yerin 190 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

Panama'da korkutan deprem!

Panama açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü Punta de Burica liman kentinin 245 kilometre güneyi olan depremin Büyük Okyanus'un 33 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Endonezya'da 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Endonezya'nın doğusunda 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, merkez üssü Halmahera adasındaki Tobelo kentinin 157 kilometre batısı olan depremin, 55 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Panama'da 6.6'lık deprem!

Panama açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin Punta de Burica'nın 20 kilometre açığında deniz tabanının yaklaşık 20 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

ABD deprem Haberi

ABD deprem



ABD’nin California eyaletinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 3’ü ağır, 90 kişi yaralandı. Eyalette yangınlara yol açan depremin en şiddetli hissedildiği Napa kentinde olağanüstü hal ilan edildi.


California Valisi Jerry Brown, eyaletteki kurumlara şarapçılık bölgesi bilinen Napa’daki kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaları talimatı verdi.


Napa İtfaiye Teşkilatı Operasyonlar Şefi John Callanan, yaptığı açıklamada, kentte deprem nedeniyle çıkan 6 yangına müdahale ettiklerini kaydederek, yaralıların hastanelere taşınması ve evlerde mahsur kalan olup olmadığı konusundaki arama çalışmalarının kurumun kaynaklarını tükenme noktasına getirdiğini söyledi.


Ağır yaralananlar arasında bir çocuğun da bulunduğunu kaydeden Callanan, deprem sonucu şömineden fırlayan bir parçanın başına çarpması sonucu yaralanan çocuğun hava yoluyla nörolojik değerlendirmeden geçirilmesi için uzman hastaneye nakledildiğini anlattı.


Napa kentinde aralarında bölge adliye sarayının da bulunduğu 3 tarihi binada hasar meydana geldiğini,...