01 / 07 / 2024

abd doları

abd doları

Japonya Merkez Bankası, ABD dolarının karşısında Japon Yeninin değer kaybını devam ettirmesine rağmen parasal genişleme politikasının süreceği sinyalini yansıttı. İşte detaylar…

Diyanet'in ABD'deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, ABD'deki mal varlığının 90 milyon doları geçtiği gündeme geldi. İşte detaylar...

Merkez bankaları dolar yerine altın biriktirecekler...

Son verilere göre gelişmiş ekonomilerin merkez bankaları, altının küresel rezervlerdeki payının önümüzdeki senelerde yükseliceğine ve ABD dolarının ise payının azalacağı da öngörülmektedir.

ABD’li dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi! Dolar kuru işte bu tarihte 39 TL olacak!

ABD merkezli büyük yatırım bankası Morgan Stanley, 2025 yılının ilk çeyreğine kadar faizlerin değişmeyeceğini belirtirken; 2025 ortasında dolar/TL’nin 39’a yükseleceğini açıkladı. Morgan Stanley ayrıca 4 Türk bankası için hedef fiyatlarını da açıkladı.

Dolarda deprem! Elinde 1 doları bile olan şimdi baksın: 1 dolar ne kadar? İşte 19 Mayıs dolar/TL...

ABD Doları, enflasyonun gerilemesi ve Fed'in faiz indirimine gideceği beklentisiyle nisan ayında değer kaybı yaşadı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? İşte 19 Mayıs dolar/TL...

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kaç lira? 

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası doların kaç lira olduğu araştırılıyor. 26 Nisan 2024 dolar/TL kuru...

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

ABD'nin önde gelen bankalarından Well Fargo, dolar/TL kuruyla ilgili seçimlerin ardından sürpriz bir rakam açıkladı. Dev Banka doların en üst seviyede olduğunu söyleyerek 30 TL’nin altına ineceği tarihi verdi.

ABD enflasyonu doları güçlendirdi! Dolar/TL 30,86 TL'den işlem görüyor

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrasında dolar güçlendi. Bugün dolar/TL kuru 30,86 liradan işlem görüyor. 

Son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Bu hafta ABD doları yüzde 0,32 değer kazanarak, 30,1910 TL'ye çıkarken, avro yüzde 0,43 azalışla 32,8760 TL'ye geriledi. Peki son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Küresel emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından yapılan  analize göre, 10 milyon ABD doları (36,7 milyon dirhem) değerindeki toplam konut satışları 2023 yılında yüzde 92,4 artış göstererek 431 adet satışa ulaştı.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle, Avustralyalı lityum şirketi Liontown'u satın almak için teklifini yüzde 20 oranında yükselterek 4,3 milyar ABD dolarına çıkardı. Teklif sonrası Liontown'un anlaşmayı kabul etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

abd doları Haberi

abd doları

Japon Yeninin, tüm piyasalardaki değer kaybı hükümet ile Japon finansal otoritelerini tedirgin ediyor.

Habertürk’ün haberine göre; Yen, dolar karşısında son 32 senenin en hızlı değer kaybını yaşıyor. 14 ve 15 Ekim tarihlerinde de Japon yeni, ABD doları karşısında ilk olarak 147, ardından ise 149 bandına düştü. Japon ulusal parası benzer seyirleri de en son Ağustos 1990'da görmüştü.

Eylül aynın sonu "yen alım, dolar satım" müdahalesi ile birlikte dolar/yen paritesinin bir süre dengelenmesine sebep olan merkezi hükümetin aynı müdahaleyi yeniden yapacağı kaydediliyor.

Döviz hareketlerinden sorumlu olan Maliye Bakan Yardımcısı Kanda Masato, Washington'da katılmış olduğu Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

ÖNLEM ALINMA İHTİMALİ ARTIYOR

Piyasalardaki aşırı hareketlenmelere karşı daha ihtiyatlı hale gelindiğini ifade eden Kanda Masato, "Gerekli önlemlerin alınabileceği...