30 / 04 / 2024

abd dünya ticaret merkezi

abd dünya ticaret merkezi

İkiz Kulelerin 11 Eylül saldırılarında yıkılmasından sonra ABD’nin en uzun binası olarak tasarlanan WTC inşaatı hızla tamamlanırken, aynı komplekse ait 4 numaralı bina bugün törenle hizmete girdi...

Dünya Ticaret Merkezi'nin ışıkları 12 yıl sonra ilk kez yandı!

11 Eylül 2001'deki terör saldırısında yıkılan ikiz kulelerin yeri 12 yılda dolduruldu. Yıkılan binanın yerine inşa edilen yeni binada 12 yıl sonra yeniden ışıklar yandı...

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan İssi ve Deniz Sarıtoprak ortaklığında kuruldu.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Küçüktütüncü tarafından kuruldu.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Dünya Bankası'nın 14. Başkanı Ajay Banga oldu!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı bankanın yeni başkanı olarak seçti.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Altın almak isteyenler bu daha iyi günler! Dünya Altın Konseyi açıkladı! Altın fiyatları kasıp kavuracak!

Dünya altın konseyi tarafından 2023 yılı altın fiyatları beklentilerine yönelik bir rapor yayınlandı. ABD enflasyon rakamları sonrasında altın fiyatlarının kasıp kavuracağını belirten konsey açıklama yaptı.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Türkiye'de dünya devi markaya soruşturma açılmıştı! Nedeni belli oldu işte soruşturma nedeni

Türkiye'de de faaliyet gösteren dünya devi Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın nedeni de belli oldu. Buna göre şirketin fındık alım sürecinde ihlalde bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Toprak Dünya Madencilik Ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toprak Dünya Madencilik Ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Atakan Borulday tarafından kuruldu.

Altın bir anda zirveye uçtu! Dünya FED’in faiz kararına kilitlenmişti

Tüm dünya ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararına gözlerini çevirmişti. Kararın ardından altın fiyatları zirveyi gördü.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

abd dünya ticaret merkezi Haberi

abd dünya ticaret merkezi

New York'ta, 11 Eylül 2001'de terör saldırısı ile yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin (WTC) 4 numaralı binası hizmete açıldı.


İkiz Kulelerin 11 Eylül saldırılarında yıkılmasından sonra ABD’nin en uzun binası olarak tasarlanan WTC inşaatı hızla tamamlanırken, aynı komplekse ait 4 numaralı bina bugün törenle hizmete girdi. 


New York City Wall Street bölgesinde yer alan binanın açılış törenine katılan New York Valisi Mario Matthew Cuomo, "4 numaralı binanın açılışı, New York tarihinde önemli bir andır. 11 Eylül terör saldırısından 12 yıl sonra, bu bina ulusumuzun direncinin ve sağlamlığının bir sembolü olarak yükselmekte" dedi.


Görev süresinin son zamanlarını yaşayan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise "4 numaralı bina, WTC’nin orjinal bölgesinde yapımı tamamlanan ilk bina olarak, New Yorkluların güçlü duruşunu sembolize ediyor" ifadesini kullandı.


Manhattan’ın...