06 / 05 / 2024

ABD elçiliği inşaatı

ABD elçiliği inşaatı

ABD ile Türkiye arasında yaptırım krizi yaşanırken, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan iktidara bir çağrı yaparak, “ABD’ye yaptırım uygulayacaksanız, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yükselen elçilik binasının ruhsatını iptal edin, inşaatı durdurun” dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Amerika'da inşaat harcamaları ekim ayında artış gösterdi

ABD'de gerçekleşen inşaat harcamaları, ekim ayında, yüzde 0,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldiği kaydedildi. ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

İkinci el araç alamıyorum diye üzülenler dikkat! Fransız otomobil devi Renault Türkiye için müjdesini açıkladı

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de ikinci el araç için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

Faruk Fatih Özer'in Binance'deki paralarına el konulması için talep!

Thodex soruşturması kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne savcılığın yazı yazarak firari şüpheli Faruk Fatih Özer’in Binance’deki kripto paralarına el konulması için talepte bulunuldu.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

ABD elçiliği inşaatı Haberi

ABD elçiliği inşaatı

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki 37 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen yeni ABD büyükelçiliği binası ve yerleşkesinin 2019'da bitirilmesi hedefleniyor. Çukurambar semtinde yer alan inşaatta 24 saat çalışma yapılıyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Söz konusu parsel, Gazi Üniversitesi tarafından 2014'te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildi. Fakat bu devir için Gazi Üniversitesi'ne verilmesi gereken parayı, bir inşaat şirketi ödedi. TOKİ ise arsayı ABD misyonuna büyükelçilik binası yapılması için 11 Nisan 2014 tarihinde 88 milyon dolara sattı. 3 sene sonra da arazide inşaat başladı.

Sözcü gazetesi 14 Ağustos 2017 tarihinde “Atatürk'ün toprağı ABD toprağı oldu” manşetiyle AOÇ'deki araziye büyükelçilik binası yapıldığını duyurmuştu. Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ‘hülle' yoluyla ABD'ye satıldığını belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile diğer sivil toplum kuruluşları...