05 / 05 / 2024

abd global kriz

abd global kriz

ABD Merkez Bankası önderliğinde 6 merkez bankası mortgage krizini dirdirmek için ortak harekât kararı aldı. Bu haberle İMKB-100 % 4.29 değer kazanırken, dolar dün 1.22 liraya kadar geriledi.

JPMorgan'dan finans dünyasına uyarı geldi: 2008’deki kriz yaşanabilir!

JPMorgan’a göre Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşılması, ABD’de iş gücü piyasasının gücü ve yumuşak iniş beklentileri nedeniyle yatırımcıların yaşadığı iyimserlik, küresel finansal kriz öncesinde 2007’deki tablo ile benzerlikler gösteriyor.

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD Kongresinin, eylül sonunda yeni bir geçici bütçeyi geçirerek hükümetin kapanmasını önlemeye çalıştığı bir dönemde, ülkenin borcu tarihi seviyelere yükseldi. ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, borç miktarı 33,04 trilyon dolara çıktı.

Küresel piyasalarda ralli devam ediyor! Gözler cuma günü ABD’de olacak!

ABD tahvil ihalelerinde en son 2008 krizi öncesi görülen fiyatlamalar yaşanırken hisse senedi endeksleri önemli global veriler öncesi ralli yapmaya devam ediyor.

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

2008 küresel finans krizini öngören ve kriz kahini olarak anılan Prof. Dr. Nouriel Roubini, ABD ekonomisinin mevcut durumunu değerlendirerek gidişatın 2008 finansal krizden daha kötü olabileceğini söyledi.

ABD'de kira desteğinin sona ermesi kriz yarattı!

ABD'de pandemi nedeniyle verilen kira desteğinin sona ermesiyle beraber ülkede kriz yaşandı. 

ABD'de ipotekli konut satışları düştü!

ABD’de haftalık ipotekli konut başvuruları yüzde 29,4 daralma gösterdi, bu seviye 2008 yılında  yaşanan kriz sonrası en düşük seviye olarak kaydedildi…

Sauditürk Global Gayrimenkul İnşaat Ziraat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sauditürk Global Gayrimenkul İnşaat Ziraat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdül Rahim Almiro ve Mohammad M.M. Alsawadi tarafından kuruldu.

ABD’de güvenli emlak yatırımının sahne arkası!

ABD’de emlak yatırımı yapmak, global emlak piyasasına baktığınızda ciddi kar etmenizi sağlayabiliyor. Peki paranızı, nasıl ‘güvenle’ değerlendirebileceğinizi merak ediyor musunuz? Reologic Sotheby’s şirketinin Seattle’daki emlak broker’ı Murat Dabağoğlu, Türk yatırımcılar için yazdı…

Amerikan vatandaşı olmak isteyenlere Vesta Global'den fırsat!

ABD’nin Hudson Yards bölgesinde inşa edilen Marriott Autograph Hotel projesi, projeye ortak olan herkesi Green Card sahibi yapıyor. VESTA GLOBAL projenin satış ve pazarlamasını yürütecek.

ABD ve İngiltere'de emlak fiyatları düşüyor!

2017 finansal kriz sonrası gayrimenkul piyasasında başlayan ve balon derecesine ulaşan fiyat artışlarının inişe geçeceği bir yıl olacak. Özellikle 2008 Krizi’nden bu yana konut fiyatlarının roket hızıyla arttığı ABD ve Britanya’da düşüş başladı.

Kasap Döner ABD’de şube açacak!

Global Restoran Yatırımları Genel Müdürü Bahar Özürün, Kasap Döner markasını hamburgerin anavatanı ABD’ye taşıyacaklarını söyledi. Özürün, “New York’un ünlü 5. Cadde’sinde olacağız” dedi.

Nef, Amstar Global Partners ile proje geliştirecek!

Nef, ABD merkezli gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar Global Partners (AGP) ile Türkiye’de proje geliştirmek için niyet anlaşması imzalayarak, bu kapsamda iki yıl içinde 500 milyon dolarlık proje geliştirmeyi hedefliyor.

Kanada, ABD ve Avrupa’da Yatırım semineri düzenlendi!

Toronto merkezli Global Locales ve çözüm ortaklarının işbirliği ile düzenlenen “Kanada, ABD ve Avrupa’da Yatırım” konulu bilgilendirme semineri, SOHO House Istanbul’da gerçekleştirildi.

abd global kriz Haberi

abd global kriz

Global kredi pazarında yaşanan nakit sıkışıklığını gidermek için 6 merkez bankası güçlerini birleştirdi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) diğer merkez bankaları ile ortak hareket etmesi 'kriz ciddiye alınıyor' şeklinde algılandı ve piyasalar kısmen yatıştı. Fed, nakit sıkışıklığını gidermek için 27 Mart'tan itibaren piyasaya 200 milyar dolarlık Hazine kâğıdı vereceğini açıkladı. Bu hamle "Faiz indirimi ile sorun çözülmeyeceğini anlayan Fed taktik değiştirdi" şeklinde yorumlandı. Ortak operasyona Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, İsviçre ve Kanada merkez bankaları katıldı. Buna göre her banka birbiri ile bilgi alışverişi yapacak ve benzer önlemlerle sorunun üzerine gidecek.

AVRUPA'DA RALLİ ABD'Yİ DE İTTİ
Peki 6 bankanın yangın söndürme operasyonu piyasalarda nasıl yankı buldu? Faiz indirimlerini zaten satın alan piyasalarda dünkü açıklamanın...