10 / 05 / 2024

abd halkbank davası

abd halkbank davası

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

Donald Trump’ın emlak davasında yeni gelişme: Cezası 175 milyon dolara indirildi!

New York Temyiz Mahkemesi, ABD eski başkanı Donald Trump'ın sivil dolandırıcılık davası ile ilgili olarak çarptırıldığı toplamda 464 milyon dolarlık para cezasını 175 milyon dolara düşürdü ve söz konusu cezayı ödemesi için de 10 gün daha süre verdi.

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

New York'ta ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki emlak dolandırıcılığı davasında kapanış konuşmaları yapıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD eski Başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığı davasında ifade verdi!

ABD Başkanı eski Başkanı Donald Trump, hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta devam eden davanın duruşmasında ifade verdi.

ABD eski Başkanı Trump'ın oğlu Trump Jr. 'emlak dolandırıcılığı' davasında ifade verdi!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr. haklarındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

Dr. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı!

Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım'ın gayrimenkul davasında sular durulmuyor. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı.

ABD'de ünlü isimlere kripto para davası açıldı!

Aralarında Kim Kardashian, boksör Floyd Mayweather Jr. ve eski basketbol oyuncusu Paul Pierce'ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü için kripto para davası açıldı.

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2009'da vefat eden Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğulları arasında devam eden miras kavgası yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Florida Mahkemesi, miras davasında Mehmet Tatlıcı’yı haklı buldu. Mahkeme, Uğur Tatlıcı’nın 740 milyon dolar ödemesine karar verdi.

2'nci Abdülhamid'in miras davasında yeni gelişme!

Hacı İzzet Paşa’nın torunları, Sultan 2’nci Abdülhamid’in mirasıyla ilgili 'Dedemizin mirası Sultan’ın şahsında devlete bağışlandı. Miras talep edenlerin bu hususa da dikkat etmesi gerekir' dedi.

Gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'a babalık davası!

ABD'nin Chicago kentinde doğup büyüyen Henry Kevin Jackson  ve Candice Jackson kardeşler, yaklaşık 9 bin kilometre yol kat ederek geldikleri İzmir'de, babaları olduğunu iddia ettikleri işadamı Kasım Pırlant'a babalık davası açmaya hazırlanıyorlar. 

Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında sona geliniyor!

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme yaşandı. Miras davası 7 bin 756 tapu kaydından oluşuyor.

Abdülhamit'in varislerinin miras davasında son durum ne?

Abdülhamit’in soyundan gelen vârislerin dedelerinden miras kaldığını öne sürdükleri mülkler için başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. Talep edilen yerler arasında Galatasaray Adası da var

Sultan Abdülhamid'in mirasındaki gayrimenkuller ne olacak?

Sultan Abdülhamid’in dudak uçuklatan mirasından pay alabilmek için veraset davası açan 32 kişi nedeniyle mahkeme nüfus kayıtları arasında kayboldu. Abdülhamid'in mirasları arasında Galatarasay Adası ve Veliefendi Çayırı da yer alıyor...

abd halkbank davası Haberi

abd halkbank davası

Halkbank'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde devam eden davasında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, Halkbank'ın İran'a uygulanan yaptırımları deldiği iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin itirazını ele almayı kabul etti. 

İşte Halkbank'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde devam eden davasındaki son durum...

Halkbank, Amerikan Yabancı Devletler Dokunulmazlığı Yasası çerçevesinde  federal yargının diğer ulusları ve sahip oldukları şirketleri yargılayamayacağı tezini ileri sürerek, mahkemeye itiraz talebi ile gitmişti. NTV'de yer alan habere göre; Halkbank'ın bu talep Amerika Birleşik Devletleri Temyiz Mahkemesi tarafından daha önce kabul edilmeyerek, reddedilmişti. 

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı vermesinin ardından Halkbank hisseleri borsada yüzde 10 yükseldi ve tavan yaptı. 

HALKBANK ABD DAVASINDA NELER OLDU? 

Federal savcılar 2019 senesinde  20 milyar dolar değerinde...