21 / 05 / 2024

abd imalat sanayi eylül 2020

abd imalat sanayi eylül 2020

Ülkede imalat sanayi PMI, eylül ayında bir önceki aya göre 0,4 puan artarak 53,5 seviyesinde yükseldi ve 20 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

Makine ihracatı yılın ilk yarısında arttı!

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, yılın ilk yarısı sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 10 artarak 14,1 milyar dolar oldu.

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

MAİB, makine ihracatının 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttığını paylaştı. MAİB tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, 2023 yılı ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 11,7 oranında artarak 11,7 milyar dolar oldu.

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Küresel pay piyasaları haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. Yurt içinde ise enflasyon ve imalat sanayi verileri yakından takip edilecek.

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serenay Elüstün tarafından kuruldu.

İmalat sanayinde bir ilk! Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör belli oldu!

Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ocak’ta 50’nin üzerine çıkarak yılın ilk ayında 11 aydır ilk defa daralma görülmediğini ortaya koydu. İstihdam üst üste üçüncü ayda da artış kaydetti. Üretimin yavaşladığı iki sektörde belli oldu.

Cvcesan Metal Makina Mühendislik Konstrüksiyon İmalat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cvcesan Metal Makina Mühendislik Konstrüksiyon İmalat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 250 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Hakkı Canakay tarafından kuruldu.

ABD'de imalat sanayi PMI 28 ayın en dibinde!

ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ekimde aylık bazda 2,1 puan azalışla 49,9'a inerek 28 ayın en düşük seviyesine geriledi ve Haziran 2020'den bu yana sektörde ilk kez daralma olduğuna işaret etti.

Altın roket gibi fırladı! İşte 7 ayın rekor seviyesi geldi: 1.700...

ABD imalat göstergesinin beklentilerin altına düşmesi ve tahvil getirilerinde yaşanan düşüşler sonrasında  roket gibi fırlayarak son 7 ayın rekor yükselişi yaşandı.

Everest Prefabrik İnşaat İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Everest Prefabrik İnşaat İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Adnan Gençdal ve Ersin Çelik ortaklığında kuruldu.

8 ayda 16,1 milyar dolar kazandırdı!

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan en son makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, 2022 yılının 8 ayı sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplamda makine ihracatı 16,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ark Alüminyum İnşaat Yapı Dekorasyon Mimarlık Plastik İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ark Alüminyum İnşaat Yapı Dekorasyon Mimarlık Plastik İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Abdullah Arıkan tarafından kuruldu.

abd imalat sanayi eylül 2020 Haberi

abd imalat sanayi eylül 2020

ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), eylülde 0,4 puanlık artışla 53,5 değerine çıktı ve 20 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

Uluslararası finansal araştırma kuruluşu IHS Markit, ABD'nin eylül ayına ilişkin imalat, hizmet ve bileşik PMI öncü verilerini açıkladı. Buna göre, imalat sanayi PMI, eylülde bir önceki aya kıyasla 0,4 puan artarak 53,5 değerine yükseldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ocak 2019'dan bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşan endeks, bu dönemde ekonomik normalleşmenin etkisiyle temmuz itibarıyla imalat sektöründe görülen büyümenin sürdüğüne işaret etti.

Beklentinin biraz üzerinde bir artış gösteren verinin, eylülde 53,1 değerini alması tahmin ediliyordu. Endeks, ağustos ayında da 53,1 değerinde gerçekleşmişti.

Hizmet sektörü endeksinde düşüş

Hizmet sektörü PMI ise eylülde bir önceki aya göre 0,4 puan azalışla 54,6'ya geriledi. Son...