30 / 04 / 2024

ABD inşaat mart harcamaları

ABD inşaat mart harcamaları

ABD'de inşaat harcamaları martta bir önceki aya göre yüzde 0,2 düşüşle 1 trilyon 218 milyar dolara geriledi.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Demir fiyatlarında kriz büyüyor! İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 11 Mart 2023 demir fiyat listesi

Hükümetin deprem konutları inşaatının hemen başlayacağına yönelik açıklamalardan sonra inşaat demirine gelen zamlar krize neden oldu. Peş peş gelen zamlar demir fiyatlarını resmen uçurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 11 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 8 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demirin fiyat listesi araştırılıyor. Son zamanlarda peş peşe indirim gelen demir fiyatlarının güncel fiyatları merak ediliyor. Demir fiyatları bugün ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 8 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! 28 Mart 2022 inşaat demiri fiyatları...

İnşaat malzemelerine gelen zamlar sektörün gündemine bomba gibi düştü. Demir fiyatlarında son artış 24 Mart günü olurken, bugün inşaat demiri fiyatlarına 300 lira zam geldiği açıklandı. İşte 28 Mart 2022 demir fiyatları listesi...

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında yüzde 1,3 arttı!

Miyonlarca kişi tarafından merak beklenen ABD'de inşaat harcamaları, Ocak 2022'de aylık bazda yüzde 1,3 artış gösterdi.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım'da beklenenden az arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttı.

ABD'de inşaat harcamaları Ekim'de yüzde 0,2 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi.

ABD'de inşaat harcamaları Eylül ayında düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Eylül 2021'de aylık bazda yüzde 0,5 azaldı.

ABD'de inşaat harcamaları yüzde 9 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre ABD'de inşaat harcamaları, Temmuz 2021'de aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi.

ABD inşaat mart harcamaları Haberi

ABD inşaat mart harcamaları

ABD'de inşaat harcamaları martta yüzde 0,5 artış beklentisine karşın yüzde 0,2 azaldı. ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, inşaat harcam1 aları martta bir önceki aya göre yüzde 0,2 düşüşle trilyon 218 milyar dolar olarak gerileme yaşadı.  Bu sonuçla rekor seviyeden gerileyen veriye ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,5 artış yönündeydi. Beklenti bu bağlamda karşılanmadı. 

Veri beklentiyi karşılamamasına rağmen tüm zamanların ikinci en iyi seviyesi olarak kayıtlara geçti. Bu arada, şubat ayına ait inşaat harcamalarındaki artış yüzde 0,8'den yüzde 1,8’e revize edildi. Ülkede inşaat harcamaları söz konusu dönemde 1 trilyon 220 milyar dolarla rekor kırmıştı. 


Analistler, inşaat harcamalarının martta gerilemesinde kamu kaynaklı konut dışı inşaat faaliyetlerindeki düşüşün etkili olduğunu...