07 / 05 / 2024

abd kira protestoları

abd kira protestoları

ABD'nin New York şehrinde toplanan bir grup pandemi döneminde ev kiraların iptal edilmesi için protesto düzenledi. 

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

ABD'de evsizlerin sayısının yüzde 12 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı. Veilere göre 650 bin kişi sokakta yaşıyor.

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

ABD'de kira artış beklentisi yüzde 10,2 oldu!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de kira artışına ilişkin beklenti neredeyse yatay bir seyir izledi ve yüzde 10,2 oldu...

ABD'de kira artışı beklentisi yüzde 10,1!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, ABD'de kira artışına ilişkin beklentiyi yüzde 10,1 şeklinde açıkladı.

ABD'de ev kiraları uçtu: 2 odalı ve daha küçük evler...

ABD'deki en kalabalık 50 alanda kira fiyatları 2020 Aralık'la ve 2021 yılıyla karşılaştırıldığında ortalama yüzde 19.3 oranında artış kaydetti. Peki Amerika'da şu anda kira fiyatları ne oldu? Hangi eyaletlerde kira fiyatları arttı? Uzmanlar fahiş kiralar için ne yorum yapıyor? İşte ayrıntılar...

ABD'de kira ücretleri yüzde 11'den fazla yükseldi!

ABD'de Ağustos ve Eylül ayında kira ücretleri geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 11'den fazla arttı.

ABD'de kira desteğinin sona ermesi kriz yarattı!

ABD'de pandemi nedeniyle verilen kira desteğinin sona ermesiyle beraber ülkede kriz yaşandı. 

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!

Şans ABD'de ev sahibi olmak isteyen kişilerin ayağına geldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'den bugün konut alan kişiler çok karlı olacak; üstelik kira getirisi de artı kar sağlayacak.

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Joe Biden, vergi indirimi ve kira yardımını içeren destek paketini imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de onaylanan, düşük gelirli ailelere vergi indirimi ve kira yardımını da içeren destek paketini imzaladı.

abd kira protestoları Haberi

abd kira protestoları

ABD New York'ta bir araya gelen '#KiralarİptalEdilsin (#CancelRent)' hareketi üyeleri, yönetime taleplerini tekrarladı. Sputniknews'te yer alan habere göre, pandemi sürecinde ev kiralarının iptal edilmesini isteyen grup, 'İş yok, kira yok (No job, no rent)' sloganıyla toplandı.

​Broadway Caddesi'ni trafiğe kapatan eylemcilerden Dawn Miller, "Kiraların iptali için savaşıyoruz Ancak bu, ev kiralarının sonsuza kadar iptal edilmesini istediğimiz anlamına gelmiyor. Sadece salgın sürecinde böyle bir talepte bulunuyoruz. Bizler iş bulamıyoruz ve bu nedenle kiraları ödeyebilmemiz de mümkün olmuyor" dedi.

​Brooklyn'deki evini boşaltması için kendisine 14 gün süre tanındığını söyleyen Miller, pandemi öncesinde Brooklyn Koleji'nin mutfağında çalıştığını ancak pandeminin başlarında işine son verildiğini belirtti.

'Zenginler ihtiyaçları olan parayı yine buluyor, fakirlerin böyle bir imkanı yok'

Bir diğer aktivist Fitroy Christian ise kiralar için hükümetten daha...