08 / 05 / 2024

abd kıtası avrupaya nasıl bağalnacak

abd kıtası avrupaya nasıl bağalnacak

Rusya, ABD'yi Asya üzerinden Avrupa'ya bağlayacak bir otoyol projesi önerdi. İşte Rusya'nın çılgın projesinin detayları ....

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Karsan'da hedef 1000'inci elektrikli araç

Ticari araç üreticisi firması Karsan, Amerika ve Avrupa kıtasında yollardaki elektrikli otobüs sayısını bu sene 1000'e yükseltecek.

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 

İhracatı 441 milyon dolar kazandırdı!

Amerika kıtasına çekirdek üzüm ihracatında rekor seviyeye gelindiğini anlatan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afrika kıtası,Türk yapı ve inşaat sektörünü bekliyor! Africa Yapı ve İnşaat Fuarı 3-5 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak!

Merakla beklenen Gateway to Africa - Yapı ve İnşaat Fuarı'nın gerçekleştirileceği tarihler belli oldu. Heyecanla beklenen fuar 3 Kasım 2022  ve 5 Kasım 2022 tarihleri arasında Ruanda’nın başkenti Kigali’de gerçekleştirilecek. 

ABD'den gerilen piyasaları rahatlatan açıklama: Tehlike yok

ABD küresel ve jeopolitik riskler, Rusya Ukrayna savaşı, arz talep dengesindeki belirsizliklerden kaynaklı enflasyondan ötürü ekonomisinde yaşanan gerilimle ilgili açıklama yaptı. Faiz artırım kararlarıyla doların ateşini yükselten ülke ekonomide resesyon tehlikesi olmadığını duyurdu

Artan yakıt fiyatları yüzünden Nijerya Havayolları yurt içi uçuşları durdurdu

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da faaliyet gösteren Nijerya Hava Yolları artan yakıt fiyatları gerekçesiyle bugünden itibaren tüm yurt içi uçuşları durdurdu.

Avrupa'nın en çok altın madenciliği yapılan ülkesi Türkiye'de uzmanlar ikiye ayrıldı! Altın mı, çevre ve insan mı?

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

Afrika kıtası banka yerine Bitcoin’i kullanıyor!

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometresi tamam!

Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu'nun 398.4 kilometresi tamamlandı. Projenin son bölümü Çatalca’nın Nakkaş Mahallesi ile Başakşehir arasında bulunan 45 kilometrelik yolunda kısa sürede açılması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu son durum 2021!

Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu projesi hızla tamamlanıyor. Proje proje ne zaman hizmete açılacak? İşte Kuzey Marmara Otoyolu son durum 2021...

Mitaş Endüstri yatırımlarını küresel ölçekte genişletecek!

Çelik yapıların tasarımı, imalatı, galvaniz kaplanması, boyanması, montajı ve taahhüdü gibi alanlarda hizmet sağlayan Mitaş Endüstri, dünyanın 5 kıtasında 135'ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Mitaş Endüstri, gelecek 5 yılda yatırımlarını küresel ölçekte genişletmeyi amaçlıyor...

Asya ve Avrupa kıtası birleşiyor! Kuzey Marmara Otoyolu tamamlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Asya ve Avrupa kıtasını birleştirecek Kuzey Marmara Otoyolu’nun Nakkaş-Başakşehir kesimi için ihaleye çıkıyor...

abd kıtası avrupaya nasıl bağalnacak Haberi

abd kıtası avrupaya nasıl bağalnacak

Rusya Demiryolları Başkanı Vladimir Yakunin, ABD'yi Asya'ya Alaska üzerinden bağlayacak ve Avrupa'ya ulaşacak bir otoyol projesi önerdi.


"HEM DEVLETLER HEM DE MEDENİYETLER ARASI BİR PROJE"

The Siberian Times'da yer alan habere göre, proje Moskova merkezli Rusya Bilim Akademisi toplantısında paylaşıldı. Yakunin, "Bu hem devletler hem de medeniyetler arası bir proje. Bölge aynı zamanda bir gelecek projesine de ev sahipliği yapmış olacak" dedi.



OTOYOL SİBİRYA'DAN ALASKAYA NASIL GEÇECEK?

Sadece Rusya'nın doğu ve batı sınırları arasındaki mesafe 10 bin kilometreyi buluyor. Otoyolun Sibirya'dan Alaska'ya nasıl geçiş yapacağına ilişkin ise açıklama yapılmadı. Bu iki nokta arasındaki mesafe 88 kilometreye yakın.


LONDRA-NEW YORK ARASI 20 BİN KM

Proje hayata geçerse Londra'dan New York'a gitmek isteyen bir kişi 20 bin 777 kilometrelik yol kat etmiş...