29 / 04 / 2024

abd konut güven endeksi

abd konut güven endeksi

Ulusal Konut Üreticileri Derneği ve Wells Fargo iş birliğinde düzenlenen anket sonuçlarıyla hesaplanan güven endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla iki puan artarak, 55'e yükseldi.

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

Amerika'da tüketici güven endeksi açıklandı!

ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, ağustos ayında aylık 3,6 puan artışla 55,1'e çıkarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Konut sigortasıyla evde güven artıyor!

Konut sigortasının evlerde gerçekleşebilecek hasarları teminat altına alarak kiracı ve ev sahiplerine güven verdiğini dile getiren Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, beraber sunulan ek hizmetlerin de ev halkının konforunu artırdığını belirtti.

ABD konut başlangıcında rekor kırıldı!

Dünyanın en güçlü ekonomileri arasında gösterilen ABD, konut inşasında son 11 yılın zirvesine yerleşti. 

İnşaat sektöründe güven artışı konut fiyatlarına yansıyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Levent Alkan bugünkü yazısında, HKFE ve TUİK Konut Satış Verileri'nden bahsetti. Alkan, inşaat sektörü güven artışının fiyatlara yansıyıp yansımadığını değerlendirdi.

ABD'de konut alan Türklerin sayısı giderek artıyor!

Nova Group Holding Üst Yöneticisi Müjdat Güler, ABD'lilerin güven, hukuki sistem, tapu sigortası, değer artışı olan ve iyi getiri sağlayan gayrimenkul sattığını söyledi.

Adıyaman'da inşaata güven azaldı!

Adıyaman'da inşaat sektörüne güven gitdikçe azalıyor. Bölgede faaliyet gösteren bir inşaat firması ticari imara açık olan arsaları alarak, vatandaşa konut olarak satması büyük mağduriyetlerin oluşmasına neden oldu.

Konut sektörüne güven yüzde 25.5 arttı!

Tüketici güven endeksinde konut ve otomobil satışlarındaki iyimser havayla birlikte 2016’nın zirvesi görüldü. Merkez Bankası, “Faiz indirimine devam” dedi. Eylül ayıyla birlikte piyasalarda ciddi hareketlilik öngörülüyor.

Güvenç Özel kimdir?

NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten ve 3’üncü olan ABD’de yaşayan Türk mimar Güvenç Özel kimdir? Güvenç Özel bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Güvenç Özel: Çeşme’de teknoloji entegrasyonu olan projeler yapıyoruz!

NASA’nın Mars’ta kuracağı yaşam alanı için proje üreten ve 3’üncü olan Güvenç Özel, “Türkiye’de de çalışmalarımız var. İzmir Çeşme’de projeler üretiyoruz. Yazlık bir konut için duvarları 2.5 santimetreye düşürmeye çalışıyorum” dedi.

İnşaatta güven arttı!

Konut kredilerinde faizlerin düşeceğine yönelik beklentilerin artması inşaat sektörüne güven kazandırdı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Nisan ayına ilişkin açıkladığı sektörel güven endeksine göre inşaat sektöründe güven nisanda yüzde 0,1 arttı.

Tüketici güven endeksi konut satışlarını hızlandırdı!

Milat Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Gözde Altıntaş bugünkü yazısında konut satışlarının hızlandığını ve tüketici güven endeksinin etkilerini anlattı. İşte o yazı...

abd konut güven endeksi Haberi

abd konut güven endeksi

Ulusal Konut Üreticileri Derneği ve Wells Fargo iş birliğinde düzenlenen anket sonuçlarıyla hesaplanan güven endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla iki puan artarak, 55'e yükseldi. Beklentiler, endeksin 53 olarak açıklanacağı yönündeydi. Endeks, konut üreticilerinin inşaat sektöründeki koşullardan ne kadar memnun olduğunu gösteriyor. 50 üzerindeki rakamların olumlu, 50'nin altındakilerin ise olumsuz olarak yorumlandığı endeks, ağustosta son 7 ayın en yüksek seviyesinde ölçüldü. Uzmanlar, konut piyasası güven endeksinin artmasının, işgücü piyasasındaki toparlanma ve konut kredileri faizlerindeki düşüşten kaynaklandığını ifade...