07 / 05 / 2024

ABD Konut Satışlarının Seyri

ABD Konut Satışlarının Seyri

Amerika'da konut satışları, 2007'den 2013'e kadar nasıl gelişim gösterdi? ABD'de yeni konut satışları ve ikinci el konut satışları yıllara göre nasıl bir değişim içinde? ABD'de konut sektörü hangi yıl ne kadar konut sattı? İşte rakamlarla Amerika konut sa

Konut satışlarının bu yıl 1 milyonu geçmesi bekleniyor!

Gayrimenkul alımının kredi kısıtlamaları nedeniyle zorlaştığını dile getiren The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, 2024 yılında da 1 milyonun üzerinde konut satışı olacağını ve gayrimenkulün güvenli liman olma statüsünü koruyacağını öngördüğünü belirtti.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları 2023 Aralık ayına göre yüzde 42,04 azalarak 80 bin 308 oldu. Düşüşler 2 kata ulaştı. İşte konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir...

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Konut satışları 2025'e kadar 5,4 milyona yükselecek!

ABD ikincil piyasasında konut ipotek kredisinin önde gelen kaynağı olan Fannie Mae, konut satışlarının 2025'e kadar 5,4 milyona yükseleceğini öngörüyor. İşte ayrıntılar...

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

ABD Konut Satışlarının Seyri Haberi

ABD Konut Satışlarının Seyri


ABD'de ikinci el konut satışları Kasım 2013’te yüzde 4.3 düşüşle yıllık oranda 4.9 milyona geriledi.  Piyasa beklentisi satışların 5.02 milyona düşeceği yönündeydi. 


Eylül 2013’te ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 1.9 düşüşle 5.29 milyon adet oldu. Konut fiyatları ve mortgage faiz oranlarıyla beraber son 4 yılın zirvesinden gerilemeye başladı.


ABD'de yeni konut satışları Ağustos 2013’te yıllık bazda 420,000 adete yükselerek beklentilerin seviyesinde açıklandı. Daha önce 394,000 olarak açıklanan Temmuz ayı yeni konut satışları ise 390,000'e revize edildi...


ABD'de sözleşmeleri imzalanan ve bekleyen konut satışları endeksi Temmuz 2013’te bir önceki aya göre yüzde 1.3 ile beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti. Daha önce yüzde 0.4 olarak açıklanan Haziran ayı bekleyen konut satışlarındaki düşüş revize edilmedi.


İkinci el konut satışları ABD'de Temmuz 2013’te yıllık bazda 5.39 milyon...