02 / 05 / 2024

ABD mobilya ihracatı

ABD mobilya ihracatı

MOBSAD Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, Türk mobilyacıların son 15 yılda çağ atladığını belirtti. Yanıkçıoğlu, ABD'ye mobilya ihracatını son 5 yılda 4 kat artırdıklarını bildirdi.

ABD'ye mobilya ihracatı 5 yılda 4 kat arttı!

MOBSAD Başkan Vekili Yanıkçıoğlu, "Dünyanın en büyük 5'inci mobilya ihracatçısı ABD'ye önemli tutarda mobilya ihraç eder hale geldik. Bu ülkeye son 5 yılda mobilya ihracatını 4 kat artırdık." dedi.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Teknoloji ve mobilya ihracatı arasındaki dolar farkı dudak uçuklattı! Duyanların ağzı açık kaldı! Yok böyle bir fark!

Dünya gazetesi yazarı Fikret Çengel, “Teknolojiyi 70 dolar mobilyayı 1 dolara ihraç ediyoruz” başlıklı yazısında ihraç edilen ürünler arasındaki dolar farkını paylaştı. İşte detaylar...

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

ABD’nin Türk ürünlerine yönelik talebi 2022’de de artmaya devam etti. 2022 yılında ABD’ye yapılan ihracat 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!

Türkiye ihracatta rekor seviyeye ulaştı!

Türkiye'nin ABD'ye ihracatı yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 36 artışla 2,7 milyar dolara ulaşırken, bu tutar "bu dönemde gerçekleştirilen en yüksek seviye" olarak kayıtlara geçti.

Koronavirüse rağmen 2020'de Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı arttı!

Türkiye'nin ABD ve Çin'e ihracatı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2020 yılında artış gösterdi.

Türk çimento sektörü en çok ihracatı ABD'ye yaptı!

Türk çimento sektörünün bu yılın ocak-eylül döneminde gerçekleştirdiği 923 milyon dolarlık çimento ihracatının yüzde 18'i ABD'ye yapıldı.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

ABD mobilya ihracatı Haberi

ABD mobilya ihracatı

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, dünyanın 5'inci büyük mobilya ihracatçısı ABD'ye önemli miktarda mobilya ihraç eder hale geldiklerini, bu ülkeye mobilya ihracatını son 5 yılda 4 kat artırdıklarını bildirdi.


Yanıkçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk mobilyacıların son 15 yılda çağ atladığını belirterek, geçen yıl 204 gümrük noktası aracılığıyla 170'ten fazla ülkeye Türk mobilyası ihraç edildiğini söyledi.


Sektörün 2002'de sadece 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Yanıkçıoğlu, söz konusu rakamın 15 yılda 12 katına çıktığını, 2016'yı 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapattıklarını hatırlattı.


Yanıkçıoğlu, ihracatta 2017 hedeflerinin 3 milyar dolar, 2023 hedeflerinin ise 10 milyar dolar olduğunu bildirdi. 


"Üretimde son 15 yılda yüzde 238'lik artış yaşandı"

Cüneyt Yanıkçıoğlu, 2002'de 1,7 milyar dolar olan mobilya üretiminin halihazırda 5,7 milyar dolar seviyesine çıktığını,...