04 / 05 / 2024

ABD Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığı

ABD Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığı

ABD'de yeni ev satışlarında düşüş yaşanıyor. ABD'de Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2013 yılının genelinde hareketli bir seyir izleyen ancak yılı düşüşle kapatan konut sektörü mart ayında da geriledi.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

ABD'nin en büyük arazi sahibi Bill Gates oldu! 

Dünyanın en zengin 4'üncüsü olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD'deki en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu. Gates 1 milyon dekarın üzerinde araziye sahip.

ABD İsrail'deki büyükelçilik konutunu sattı!

ABD yönetimi, İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması sebebiyle Tel Aviv yakınındaki büyükelçilik konutunu adı açıklanmayan bir müşteriye sattı.

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

Büyükçekmece'de boş konutlara nüfus kaydı yapan memur tutuklandı!

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'na yapılan şikayet üzerine, boş konutlara nüfus kaydı yaptığı tespit edilen nüfus müdürlüğünde görevli bir personel tutuklandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasında ilk kat göründü!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı gece gündüz devam ediyor. Binanın ilk katı göründü.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı tam gaz!

Saldırı tehditleri karşısında vize işlemlerini bir müddet durduran ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yeni binasına geçiyor.

Bayburt’ta TOKİ irtibat bürosu hizmete açıldı!

Kentsel Dönüşüm kapsamında Gençosman Mahallesi’nde bölgedeki halkı bilgilendirmek amacı ile TOKİ irtibat bürosu hizmete başladı.

ABD Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığı Haberi

ABD Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığı

ABD'de yeni (birinci el) ev satışları mart ayında yıllık düzeyde Temmuz 2013'ten bu yana en düşük değer 384 bin olarak gerçekleşti. Şubat ayı satışları da 440 binden 449 bine revize edildi. ABD'de Nüfus Bürosu ve Konut ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2013 yılının genelinde hareketli bir seyir izleyen ancak yılı düşüşle kapatan konut sektörü mart ayında da geriledi. Buna göre mart ayında ABD genelinde 384 bin olan konut satışları şubat ayına göre yüzde 14,9, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 13,3 azaldı. Mart aynıda satılan evlerin ortalama fiyatı 293 bin dolar olurken, ay sonu itibarıyla satışa hazır yeni ev sayısı 193 bin düzeyinde gerçekleşti. Mevcut satış hızıyla bu sayı 6 aylık stoka işaret ediyor.Konut sektörü ABD ekonomisinin...