08 / 05 / 2024

ABD toprak zenginleri

ABD toprak zenginleri

ABD'de yayımlanan rapora göre, ülkede en fazla özel araziye sahip olan 50 kişi ya da ailenin, ülke toprağının yüzde 1,4'ünü elinde tuttuğunu ortaya çıkardı

Dünyanın en zenginleri listesi değişti! Elon Musk sırasını kaybetti!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesini güncel bir şekilde duyurdu. Buna göre, ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile 1. sıradaki yerini kaybetmiş durumda.

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

Dünyanın en zenginleri listesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Birkaç sene öncesine kadar ismi Hindistan dışında bilinmeyen Gautam Adani iki senede servetine servet katarak, ABD’li zenginleri solladı. İşte detaylar…

ABD'nin en büyük toprak sahibi Bill Gates neden bu kadar arazi aldığını anlattı!

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan BillGates, komplo teorilerine de konu olan büyük arazi yatırımlarına ilişkin sessizliğini bozdu; satın almaların iklimle alakalı olmadığını, yatırım grubunun böyle tercih ettiğini belirtti.

Bill Gates, ABD'nin en büyük toprak sahibi oldu!

Microsoft’un kurucusu ve milyarder Bill Gates, toplamı 1 milyon kilometrekareye yaklaşan tarım arazileriyle birlikte ABD'deki en büyük tarım arazisi sahibi oldu.

Dünyanın en zenginleri hangi şehirlerde yaşıyor?

Uluslararası emlak şirketi Savills´in yaptığı araştırmalara göre dünyada en fazla milyarderin yaşadığı şehir ABD´nin New York kenti oldu. Peki dünyanın en zenginleri hangi şehirlerde yaşıyor?

Villa diye bir avuç toprak aldı!

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Kerville Holness, 177 bin dolar değerindeki bir villayı satın aldığını sandı. Ancak evi görmeye gittiğinde 10 metrelik bir toprak parçası satın aldığını farkedince hayatının şokunu yaşadı. 

Donald Bren, ABD'nin en zengin gayrimenkul yatırımcısı oldu!

Forbes tarafından açıklanan ABD'nin en zenginleri ve zenginliklerinin kaynağı listesine gayrimenkul yatırımcılarından sadece Donald Bren girdi...

Erdoğan Toprak: Zengin Türkler ABD ve Avrupa’da konut alıyor!

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, maddi durumu iyi olan Türklerin, ABD ve Avrupa’da konut satın alarak yeni bir hayat için, ülkeden taşındıklarını açıkladı.

John Kerry, Çin Deniz'nden toprak kazanma faaliyetlerine karşı uyardı!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Çin yönetimine çağrı yaparak, Güney Çin Denizi'ndeki toprak kazanma projelerine son vermesi gerektiğini söyledi.

ABD Büyükelçiliği yeni bina için Çukurambar'dan arazi aldı!

ABD Büyükelçiliği, uzun süredir devam eden elçilik için yeni toprak alım sürecinin sonuçlandırıldığını, yer olarak da yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu AOÇ'nin değil, Çukurambar'ın seçildiğini söyledi...

TMSF, Toprak Cam'ı 11 Ekim'de satışa çıkaracak!

TMSF, Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü, 11 milyon 200 bin ABD doları muhammen bedelle 11 Ekim’de satışa çıkaracak

Türk zenginleri birbiri ardına ABD'de ev alıyor!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışının önünde bir dizi engel bulunurken, Türk zenginleri birbiri ardına ABD'de de ev ve arsa alıyor

Hangi ünlülerin ABD'de evi var?

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışının önünde bir dizi engel bulunurken, Türk zenginleri birbiri ardına ABD'de de ev ve arsa alıyor

ABD toprak zenginleri Haberi

ABD toprak zenginleri

ABD'de yayımlanan rapora göre, ülkede en fazla özel araziye sahip 50 kişi veya ailenin, ülke topraklarının yüzde 1,4'ünü elinde tuttuğunu ortaya koydu.

Land Report dergisinin kamuya açık kaynaklardan ve vergi kayıtlarından derlediği bilgiye göre, Amerika'da en fazla özel arazi sahibi ilk 50 kişinin arazilerinin toplam yüz ölçümünün 125 bin 545 kilometrekareden daha fazla olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu rakamın, 9,5 milyon kilometrekare ile Çin ve Rusya'dan sonra dünyanın 3. büyük ülkesi olan ABD'nin yüz ölçümünün yüzde 1,4'üne denk geldiği bildirildi.

Türkiye yüz ölçümüne kıyasla ise 50 kişi ya da ailenin toplam arazisi, Marmara Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin toplamından daha fazla bir alana tekabül ediyor.

- ABD'nin toprak ağası John Malone

Hazırlanan raporda, yaklaşık olarak 9 bin kilometrekare arazisi ile John...