20 / 05 / 2024

abd üretici fiyatları temmuz 2020

abd üretici fiyatları temmuz 2020

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), temmuz ayında beklentileri geride bırakarak aylık bazda yüzde 0,6 artış gösterdi ve Ekim 2018'den bu yana en hızlı yükselişini kaydetti.

ABD'den gelen kritik veriler sonrası gram altın fırladı! Altın yatırımcıları acil baksın! 9 Mart 2024 altın fiyatları

Dün ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatları resmen fırladı, gram altın rekor tazeledi. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 9 Mart 2024 altın fiyatları kaç lira? 9 Mart 2024 altın fiyatları.

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Rekor sürdü: ABD'de konut fiyatları 9. ayda da yükseldi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de konut fiyatları 9. ayda da yükselerek rekoruna devam etti. İşte detaylar...

Tarım ürünleri üretici fiyatları yüzde 71,96 artış gösterdi

Tarım ürünleri üretici rakamları, bu senenin eylül ayında yıllık yüzde 71,96, aylık bazda da yüzde 4,34 artarak yükseldi. İşte ayrıntılar...

Meyve fiyatları el yakıyor! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 71,96 oldu!

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), eylülde yıllık yüzde 71,96, aylık yüzde 4,47 arttı. Yıllık artışı meyve fiyatları tetiklerken, üzüm yüzde 154,83, çekirdekli meyveler ise yüzde 146,92 oranında artış gösterdi.

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

ABD'de üretici enflasyonu Ağustos'ta beklentilerin üzerinde gerçekleşti!

ABD'de Ağustos ayında üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 1,6 oranında artış kaydederek piyasa beklentilerinin üzerine yükseldi. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Akaryakıt fiyatları için korkutan tahmin! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerinin petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı oluşturduğuna değinerek, bu sene ve gelecek seneye ilişkin petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

YouTube Premium fiyatlarına ABD'de zam yapıldı. 11,99 dolar olan bireysel aboneliğin fiyatı 13,99 dolara yükseldi. Peki Türkiye'de de YouTube Premium fiyatlarına zam gelecek mi? 

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

ABD'de üretici enflasyonu Mayıs'ta yüzde 1,1 artışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalırken, yıllık bazda yüzde 1,1 artışla beklentilerin altında kaldı.

abd üretici fiyatları temmuz 2020 Haberi

abd üretici fiyatları temmuz 2020

ABD Çalışma Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin ÜFE verisini açıkladı. Buna göre, ÜFE, temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,6 arttı. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi, yüzde 0,3 artması yönündeydi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; söz konusu dönemde Ekim 2018'den bu yana en büyük aylık yükselişi kaydeden ÜFE verisi, haziranda aylık yüzde 0,2 azalmıştı.

Üretici fiyatları, temmuzda yıllık bazda ise yüzde 0,4 azalış gösterdi. Piyasalar, üretici enflasyonunun yıllık bazda yüzde 0,7 düşmesini bekliyordu.

Çekirdek ÜFE'de artış 

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE ise temmuzda aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 0,3'lük artış kaydetti.

Çekirdek üretici enflasyonuna ilişkin piyasa beklentisi, temmuzda aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 0,4 artması yönündeydi.

ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve manşet enflasyona ilişkin...