08 / 05 / 2024

ABD yangınları

ABD yangınları

ABD'de orman yangını çıktı. Washington eyaletinde çıkan yangın nedeniyle 900 evin boşaltılması istendi. İtfaiye ekipleri, dün çıkan ve Leavenworth köyünün 16 kilometre kuzeyinde güçlü rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangını kontrol altına alamadı.

Altın rekordan rekora koşuyor! ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan bin pişman olacak!

Altın, Ortadoğu'da gerilimlerin artmasıyla rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceği merak edilirken, ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan pişman olacak.

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

İstanbul Valiliği tarafından, orman yangınlarının engellenmesi için 24 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Amerikan finans piyasasını şoka uğratan son dakika gelişmesi yaşanıyor. ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

Et ihtiyacının yüzde 25’nin karşılandığı Bolu’da orman yangınları nedeni ile mangal yasağı getirildi. Beyaz et fiyatları da bu yasaktan etkilendi. İşte detaylar!

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

İklim krizi için yapı polisi önerisi!

Son günlerde etkisini hissettiren fırtına ve yangınlar binaların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. TBMM Küresel İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu da iklim krizine yönelik binaların yapı polisi tarafından denetlenmesi yönünde öneride bulundu. 

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

ABD yangınları Haberi

ABD yangınları

ABD'de Washington eyaletinin orta kesiminde çıkan orman yangını nedeniyle yetkililer bölgede yaklaşık 900 evin derhal boşaltılmasını istedi. 


İtfaiye ekipleri, dün çıkan ve Leavenworth köyünün 16 kilometre kuzeyinde güçlü rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangını kontrol altına alamadı. Yetkililer, 860 hanenin derhal tahliye edilmesi talimatını verdi. Sıcak ve rüzgarlı havanın bölgede bugün de etkili olması bekleniyor. 


Bölgede 800 hanenin de az da olsa tehdit altında olduğu ifade edildi. Eyalette üç ayrı orman yangınını söndürmek için 1000 kadar itfaiye görevlisinin çalıştığı belirtildi.


Washington ve Oregon valilikleri, yangınlar nedeniyle acil durum ilan etti. Utah, Idaho ve California da orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Oregon'un güneyinde hafta başında çıkan orman yangınında, 17 ev ve 16 müştemilat kullanılamaz hale gelmişti. Kuzey California'da da orman yangını hala yaklaşık 70 haneye...