29 / 04 / 2024

abdeden Çelik sektörüne yeni vergi

abdeden Çelik sektörüne yeni vergi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Meksika ve Türkiye menşeli inşaat çeliği ithalatına karşı başlattığı soruşturmaya taraf olan Çelik İhracatçıları Birliği üyeleri, ABD Ticaret Bakanlığı'na bir mektup yazdı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

İnşaat sektörüne girişte sermaye rasyosu gelmeli!

İlgili ilgisiz herkesin inşaat sektörüne girdiğini ifade eden Sinpaş Holding CEO'su Ahmet Çelik, bunu önlemek için devletin düzenleme yapması gerektiğini belirtti. Çelik, "Bu sektörde iş yapacaklara sermaye rasyosu getirilmeli" dedi.

Mustafa Elitaş’tan çelik sektörüne destek sözü!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci:"Çelik sektörümüzün içinde bulunduğu olumsuz koşullar Ekonomi Bakanlığımızın da dikkatini çekti ve sorunlarımızı dinledi." dedi.

Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi!

Türkiye'de prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonerme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi. Yeni şirketi Piyap Enerji ile güneş enerjisi sistemlerinin uygulanmasında faaliyet gösterecek.

Çelik sektörü sekiz ayda 10,8 milyon ton ihracat gerçekleştirdi!

Küresel rekabet koşullarının ağırlaşması Türk çelik sektörünü zorlamaya devam ediyor. Bu şartlara son dönemde hammadde ve ürün fiyatlarındaki düşüş de eklenince çelik ihracatındaki gerilemenin önüne geçilemiyor.

Demir Çelik sektörüne Ortadoğu darbesi!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin yaptığı açıklamada "Uluslararası alanda yaşanan gelişmeler Türk demir-çelik sektörü açısından umut vaat etmiyor" dedi

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik!

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik geldi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin verilerine göre, turizm sektöründeki yeni yatırımlar 240 proje için 3,8 milyar lira teşvik aldı

Derindere Otomotiv inşaat sektörüne girecek!

Toyota'nın en büyük bayilerinden Derindere, marka ile yollarını ayırıyor. Derindere'nin Toyota'dan gelen 'yeni yatırım' talebini kabul etmediği için ayrılma kararı aldığı ve şirketin inşaat sektörüne yöneleceği belirtiliyor.

Lazzoni'den sonra İpek Mobilya'da inşaat sektörüne adım attı!

KAYSERİ Mobilya sektörünün markalarında biri olan İpek Mobilya, İSO 500 listesinde yer alan maden tesisi Çinkom gibi firmaları bünyesinde bulunduran İpek Grup, İpekar İnşaat şirketi ile inşaat sektörüne adım attı.

Gayrimenkul sektörüne Putin ve Papa ziyareti etkisi!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin' in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak...

Sipil Group İzmir'de konut sektörüne girdi!

Yurtdışında vve yurtiçinde 150 fabrika kuran Sipil Group, konut sektörüne girdi. İlk projesine İzmir Bornova'da inşaatı süren butik apartmanla başlayan firma, İzmir'de şimdi daha büyük projelere hazırlanıyor...

Çelik sektörünün 11 aylık ihracatı 12 milyar dolar!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından açıklanan verilere göre, çelik sektörünün 2014 yılı ocak-kasım dönemindeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalarak değer bazında 12 milyar 49 milyon dolar oldu.

Çelik sektörünün onbir aylık ihracatı 12 milyar dolar!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından açıklanan verilere göre, çelik sektörünün 2014 yılı ocak-kasım dönemindeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.6 azalarak değer bazında 12 milyar 49 milyon dolar oldu.

abdeden Çelik sektörüne yeni vergi Haberi

abdeden Çelik sektörüne yeni vergi

ABD'nin Meksika ve Türkiye menşeli inşaat çeliği ithalatına karşı başlattığı soruşturmaya taraf olan Çelik İhracatçıları Birliği üyeleri, ABD Ticaret Bakanlığı'na bir mektup yazdı. Türk çelik ihracatçılarının, ABD'li yerli üreticilerin çeşitli karar verici makamlara yaptığı politik baskıları dile getirdikleri mektupta "29 Temmuz 2014'te yapılan ve içeriği 19 Ağustos 2014'te duyurulan tek taraflı toplantıya itiraz etmekteyiz ve dairenizden bu toplantıya sunulmuş olan materyalleri zamansız ve yersiz oldukları gerekçesiyle reddetmesini talep etmekteyiz. Ayrıca her tür belge ya da bildirilerin temyiz kapsamında toplanıp muhafaza edilmesini de talep etmekteyiz"...