03 / 05 / 2024

abdullah gül büyükşehir yasası

abdullah gül büyükşehir yasası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 6360 sayılı sayılı kanuna göre, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van büyükşehir belediyesi olacak

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve halen kullandığı Dikmen'deki dubleks konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hali sebze meyve fiyatları yayımlandı! Hal fiyatları kaç TL? 3 Eylül 2022 fiyat listesi

Antalya  Büyükşehir Belediyesi Hali'nin 3 Eylül 2022 güncel fiyat listesi yayımlandı. Peki Antalya  Hali'nde sebze ve meyve fiyatları kaç TL, ne kadar? İşte 3 Eylül 2022 Antalya Hal fiyat listesi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hali sebze meyve fiyatları belli oldu! İşte 2 Eylül 2022 fiyat listesi...

Antalya  Büyükşehir Belediyesi Hali'nin 2 Eylül 2022 güncel fiyat listesi yayımlandı. Peki Antalya  Hali'nde sebze ve meyve fiyatları kaç TL, ne kadar? İşte 2 Eylül 2022 Antalya Hal fiyat listesi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.

Gaziantep Büyükşehir'den 65.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitkâmil İlçesi, Güvenevler Mahallesi'nde bulunan arsayı 65 milyon 490 bin 387 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 14 Nisan 2021 günü gerçekleşecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek çalışmaları yerinde inceledi. 

Ordu Büyükşehir'den satılık 21 gayrimenkul!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi Bucak Mahallesi 297 ada 73 ve 74 nolu parsellerde bulunan bağımsız bölüm numarası verilen konutları satışa çıkardı. İhale 2 Aralık 2020 günü saat 14:00'da düzenlenecek. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Hatay Büyükşehir Kasım ayı toplantısı yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. birleşimi dün gerçekleşti.

Trabzon Büyükşehir'den 15 milyon TL'ye satılık arsa!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Arsin İlçesi, Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanıns atış bedeli 15 milyon 58 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Büyükşehir'in hedefi sağlıklı dönüşüm!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşümün değerlendirildiği toplantıda, sağlıklı bir şehir oluşturmak amacıyla titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüşmek için Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi yapıldı.

abdullah gül büyükşehir yasası Haberi

abdullah gül büyükşehir yasası

    6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''a göre, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırları olacak. Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içindeki köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalle olacak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak. Bu illerin, bucak teşkilatları da kaldırılacak. 

     Bu illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği ile İstanbul ve Kocaeli'deki orman köyleri de dahil köylerin tüzel kişiliği sona erecek. 

     

     -İstanbul'da ilçe değiştiren mahalleler- 

     

     Aydın'da Efeler; Balıkesir'de Karesi, Altıeylül;...