18 / 05 / 2024

Abrahampaşa Korusu

Abrahampaşa Korusu

1985 yılında Beykoz'daki Abrahampaşa Korusu mezbele haline gelmiş. Balkanlar'ın en çok ağaç çeşidine sahip 240 bin metrekare alanındaki tarihi koru, Beykoz Belediyesi tarafından 800 milyon lira harcanarak düzenlenecekmiş.

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Validebağ Korusu açıklaması!

İstanul'un Üsküdar ilçesi Acıbadem'de bulunan Validebağ Korusu'nda 21 Haziran tarihinde start verileceği duyurulan rehabilitasyon projesine karşı mahalleliler nöbet tutmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da koruya giderek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hidiv Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hidiv Korusu Şubesi bugün Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Karaköy Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Karaköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beykoz Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beykoz Korusu Şubesi Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından kuruldu.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Abrahampaşa Korusu Haberi

Abrahampaşa Korusu



Beykoz Belediyesi çalışmalarına başlıyor


Abrahampaşa Korusu'na nihayet sahip çıkıldı


   Kamuran ABACIOĞLU


   Balkanlar'ın en çok ağaç çeşidine sahip 240 bin metrekare alanındaki Beykoz'daki tarihi Abrahampaşa Korusu belediye tarafından 800 milyon lira harcanarak düzenlenecek.

   Boğaz'ın kıyısında bir tabiat cenneti olan tarihi koru bugün tam bir mezbele haline gelmiş durumda. Bakımsızlıktan demir kapıları kırılmış, yolları çamurdan geçilmez hale hale gelmiş Abrahampaşa Korusu'nda araba mezarlığı bile var. yangına karşı korunması gerekirken, geçmiş dönemde belediyenin benzin deposu kurduğu korunun denize bakan yamaçlarında moloz yığınları ve parke taşları yığılı duruyor. 

   

   Belediye Başkanı Ali Zengin işe başlar başlamaz, tarihi koruyu yok edebilecek benzin tanklarını yıktırmış....