28 / 04 / 2024

acele kamulaşırma yapılırsa ne olacak

acele kamulaşırma yapılırsa ne olacak

Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu. İşte 5 soruda acele kamulaştırma:

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yasaya aykırı olan yapılar affedilemez! Fay hattı üzerinde konut yapılırsa...

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, binaların güvenli olup olmadıkları gündem oldu. İmar affından zemin biçimine kadar pek çok konu sık sık tartışılıyor. Peki fay hattı üzerinde konut yapılırsa ne olur?

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Bingöl Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak yatırımlar TBMM'de!

3103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Hatay ilinde acele kamulaştırma yapılacak yatırım ve ilgili alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Abdullah Sevim: Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul depremi 9-10 şiddetinde olacak!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. Sevim, "1 milyon 600 bin binanın yaklaşık yüzde 60’ı riskli" dedi ve "Kanal İstanbul yapılırsa Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi arasındaki alan, depremi 9-10 şiddetinde hissedilecek” dedi...

Miras paylaşımı ne şekilde yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kadına babadan kalan miras çocuk yoksa kime kalır ve kalan miras eş ile ortak yapılır mı? Ortak yapılırsa kadın öldükten sonra miras paylaşımı ne şekilde olur?' sorusunu yanıtladı.

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

Albassam Grup’un Yeni Çeşme projesi için 511 parselde acele kamulaştırma kararı verildi. Bölgede, DİSK'e ait 68 dönümlük arazi de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi...

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Yağlıtaş için acele kamulaştırma!

Rize Yağlıtaş'ta yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Muratpaşa'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya İli, Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

acele kamulaşırma yapılırsa ne olacak Haberi

acele kamulaşırma yapılırsa ne olacak

Daha önce Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu.

Peki acele kamulaştırma ne demek? Kamulaştırmadan farkı ne? Bundan sonra süreç nasıl işleyecek?


Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Diyarbakır Mimarlar Odası avukatlarından Devrim Barış Baran ve Diyarbakır Barosu Başkanı Nuray Özdoğan BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise haberin yayınlanmasına kadar olan sürede talebimize yanıt vermedi.


1) Acele kamulaştırma ne demek?


Diyarbakır Barosu’ndan Ahmet Özmen, acele kamulaştırmanın üç durumda gerçekleşebileceğini belirtiyor: “Birincisi yurt savunmasının gerektirdiği hallerde. İkincisi özel kanunlarda yer alan olağanüstü durumlarda. Üçüncüsü ise bakanlar kurulu tarafından aceleliğine karar verilen acil durumlarda. Bu işlem...