20 / 05 / 2024

Acil yardımlara ilişkin harcamalar nelerdir

Acil yardımlara ilişkin harcamalar nelerdir

Acil yardımlara ilişkin harcamalar arasında, yıkma masrafları, geçici iskan, borçlandırmanın istisnası gibi hususlara yer veriliyor. Afetlerin meydana gelmesinden sonra acil yardım yardımlara ilişkin harcamalardan mahallî mülkî amir yetkili oluyor...

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çocuklu ailelere Aile Bakanlığından yeni yardım ödemesi geliyor! Bu para mayıs ayında hesaplara yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardımlara önceki aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' adı altında yeni bir program dahil edildi. Bu gelişme sonrasında tüm çocuklu aileler yardıma ilişkin ayrıntıları araştırmaya başladı.

EYT'lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Saray'da gerçekleştirildi.

Halkın yoksulluğu rakamlara yansıdı! Her 10 vatandaştan 4’ü sosyal yardım alıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sosyal yardımlara ilişkin açıklamasını hatırlatan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, her 10 vatandaştan 4'ünün sosyal yardımla yaşamak zorunda kaldığını belirtti.

SGK yardım tutarı açıklandı, başvuruya gerek yok direkt hesaplara yatırılacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenli olarak ödenen yardımlara ilişkin açıklama gerçekleştirildi. Yardımlar başvuruya gerek olmadan direkt hesaplara yatacak.

Ahmet Akın'dan Ankara-Sivas YHT projesine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışmaların hız kesmediği Ankara-Sivas YHT projesiyle ilgili rapor hazırlayarak projenin detaylarına ilişkin konuştu. Proje için 14 senede içinde 6 defa açılış tarihi duyuruldu ancak hala açılmadı.

Gülizar Biçer Karaca’dan Denizli'deki deprem çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Denizli art arda depremlere sahne olurken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan kamuoyunun beklediği sorulara ilişkin cevaplar geldi.

AFAD'dan İzmir depremine ilişkin ön değerlendirme raporu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ege Denizi İzmir Seferihisar açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu yayımlandı. 

Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun Teklifi!

7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba teklif yasalaştı!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için afetzedelere destek sağlanmasını da içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı. 

Proje bazlı teşvik kapsamındaki yatırımlara ilişkin esaslar belirlendi!

Proje bazlı devlet yardımı kapsamında yatırımlara verilecek nitelikli personel, enerji ve hibe gibi desteklerinin uygulama esasları belirlendi...

Peker GYO Varsayımlara İlişkin Değerlendirme Raporu 2019!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 30 Eylül 2019 Halka Arz Fiyatının Belirlenmesinde Esas Alınan Varsayımlara İlişkin Değerlendirme Raporu yayınlandı...

Mega projelere ilişkin 4 soru TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, mega projelere ilişkin 4 soru hazırladı. Tanrıkulu sorularını  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu..

Acil yardımlara ilişkin harcamalar nelerdir Haberi

Acil yardımlara ilişkin harcamalar nelerdir

Acil Yardımlara İlişkin Harcamalar!   

Afetlerin meydana gelmesinden itibaren, acil yardımlar ve buna ilişkin iş ve hizmetler için, aşağıdaki maddelerde belirtilen yetkiler ve esaslar dahilinde harcamalar yapılıyor. Acil Yardımlara İlişkin Harcamalar hususuna ilişkin hükümler, Afet Harcamaları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.

             

Afetlerin meydana gelmesinden sonra mahallî mülkî amir yetkili oluyor:

             

Yetkiler:

a) Bedeli, ücreti veya kirası sonradan ödenmek üzere canlı, cansız, resmî ve özel her türlü taşıt araçlarına ve gerekli makine alet ve edevatına el koymaya,

             

b) Hiçbir kayda ve merasime tabi olmaksızın tedavi, kurtarma, yedirme, giydirme, barındırma gibi işlerin gerektirdiği acil satın almaları ve kiralamayı yapmaya,

yetkilidir.

             

Bu yetkinin kullanma süresi, afetin...