14 / 05 / 2024

adam ay nedir

adam ay nedir

Hükümetten teminat mektuplarının kaldırılmasını isteyen inşaatçılar, götürü ve sabit bedel yerine "adam-ay" (Bir il için 1 ayda ihtiyaç duyulacak personel sayısı) uygulamasına geçilmesini istedi.

Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu ne iş yapar? Ayşe Canan Ediboğlu kariyeri nedir?

Tüpraş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Ayşe Canan Ediboğlu kimdir? Ayşe Canan Ediboğlu, Lise öğrenimini Ancaster House School’da aldıktan sonra Southampton Üniversitesi’nde (İngiltere) ekonomi alanında yükseköğrenimini bitirmiştir.

Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt!

ABD enflasyon rakamları 12 ayın ardından ilk kez yükseldi. Fed'in para politikası altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt.

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Memur seyyanen zam oranı ne kadar oldu? Seyyanen zam nedir? 

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur maaşına yapılacak seyyanen detayları da netleşti. Peki, Memur seyyanen zam oranı ne oldu? Seyyanen zam nedir? İşte detaylar...

Yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir?

Haziran ayı enflasyon verisi bugün belli oldu. Bu kapsamda emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Peki, yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir? İşte detaylar...

Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş Ayşegül Bensel Kimdir?

Ayşegül Bensel kimdir? Ayşegül Bensel’in mesleği nedir? Ayşegül Bensel eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Altına fısıldayan adam İslam Memiş'ten uyarı: Haziran ayında altın ve dolar etkilenebilir!

İslam Memiş, Haziran ayı için "gram altın" konusunda uyarıda bulundu ve dolar karşısındaki tüm varlıkların etkilenebileceğini söyledi.

SsangYong Korando fiyatını gören şaştı kaldı! Son dakika...Fiyatlar geçen ay ile aynı kaldı!

Nisan 2023 SsangYong Korando fiyatı resmi olarak açıklandı! Ssangyong Korando bu ay şok edici bir zam aldı! Peki, SsangYong Korando'nun fiyatı nedir? İşte 13 Nisan 2023 fiyat listesi...

Carrefour'dan dev Ramazan fırsatı! Ayçiçek yağı fiyatları yere serildi

Bereketiyle gelen Ramazan ayı ile birlikte marketler aracılığı ile üst üste indirim haberleri geliyor. Ramazan ayı ile beraber indirimli ürünleri raflara dizen marketler tüketicilerin ilgisini çekti. Carrefour'da bu marketlerden birisi. Peki 07 Nisan 2023 ayçiçek yağı fiyatları nedir?

Honda Accord'a Nisan ayında gelen zam dudak uçuklattı! Peki Nisan ayında Honda Accord'a ne kadar zam yapıldı?

Güvenilirliği, kalitesi, konforu, performansı ve yakıt verimliliği yer alır. Honda Accord, dünya çapında çok sayıda kişi tarafından tercih edilen bir sedan araçtır. Honda Accord'a Nisan ayında gelen zam dudak uçuklattı. Peki 03 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ramazan ayı münasebetiyle gelecek olan bayramda yatacak ikramiyeleri sorgulamaya başladı. Peki Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Skoda Yeni Kodiaq Mart'ta eski fiyatıyla yeni alıcılarını bekliyor! 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Yeni Kodiaq, geniş bir iç mekana sahiptir ve 7 koltuklu bir versiyonu da mevcuttur. Ayrıca, bagaj alanı oldukça geniş ve kullanışlıdır. Mart ayı zamları merak edilen Skoda Yeni Kodiaq için detaylı bilgiyi haberimizden okuyabilirsiniz. Peki 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

KYK yurt parası iade edilecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti geri ödenecek mi? KYK yurt ücreti geri ödenecek mi?

KYK yurt parası iadesi öğrencilerin gündeminde yer almaktadır. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti iadesine dair son durum nedir? İşte detaylar!

adam ay nedir Haberi

adam ay nedir

TÜRK Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TÜRKMMMB) Başkam Deinir İ inözü, ihalelerde teknik müşavirlik kuruluşlarından istenen teminat mektuplarının kaldırılmasını talep etti. İnözü, "Götürü veya sabit bedel yerine adam-ay (Bir iş için 1 ayda ihtiyaç duyulacak personel sayısı) ve birim fiyattı hizmet uygulamasına geçilmelidir" dedi. Teknik müşavirlik firmalarının sorumluluklarının yeniden düzenlenmesini de talep eden İnözü, "Teknik müşavirlik firmalarının müteahhitlerle ortaklaşa sorumlu tutulmaması, her kuruluşun sorumluluklarının vereceği hizmetle ilişkili orantılı ve sınırlı olmasının sağlanması gerekir" görüşünü iletti. İnşaat sektörünün taleplerini raporlaştıran İnözü, ekonomi yönetiminden şu taleplerde bulundu: 


RİSK SİGORTASI GELSİN 

"Yurtdışı teknik müşavirlik ve müteahhitlik sözleşmelerini, politik ve ticari risklere karşı. güvence altına alacak sigorta kurulmalıdır. Dünyadaki ekonomik kriz ve daralan pazarlar nedeniyle yerel ve uluslararası pazarlarda yabana firmaların rekabetçi fiyatlarla teklif vermesi...