11 / 05 / 2024

Adana Çukurova yüksek katlı binalar

Adana Çukurova yüksek katlı binalar

Adana Çukurova gelişimini devam ettiriyor. Yine Adana olarak adlandırılan bölgede yüksek katlı yapılar dikkat çekiyor.

Ülke genelinde 6-7 milyon riskli bina var: Sadece yüzde 4'ü kadar rantı yüksek yerler yenilendi!

Adana’da İMO ve büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu’nda, 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonunun riskli yapı statüsünde olduğuna ve sadece yüzde 3-4'üne denk gelen yüksek rantlı yerlerin yenilendiğine dikkat çekildi. İşte o açıklamalar...

Adana Büyükşehir Belediyesi, arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adana Çukurova'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Adana Çukurova Belediyesi'nce inşa edilen 530 kişilik öğrenci yurdu tamamlanıyor. 'Öğrenci Evi' konsepti ile hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Adana Çukurova'da yüksek katlı binalar dikkat çekiyor!

Adana Çukurova gelişimini devam ettiriyor. Yine Adana olarak adlandırılan bölgede yüksek katlı yapılar dikkat çekiyor.

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Çukurova Balkon yüksek kazanç sağlıyor!

İnşaat sektöründe 24 yıldır Adana, Mersin ve İstanbul’da binlerce konut üreten SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul, projelerinin yüksek prim potansiyeli ile dikkat çekiyor.

Ankara-Aksaray-Adana yüksek hızlı tren projesi TBMM'de!

Ankara-Aksaray-Adana ve Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projeleri mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Niğde'den yüksek hızlı tren geçecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Antalya-Kayseri, Adana-Ankara arasında projelendirilen yüksek hızlı trenin Niğde Merkez ilçeden geçmesi yönünde bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Adana Çukurova'da 5 binlik imar planı Meclis'ten geçti!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Çukurova ilçesi, Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı mahallelerini kapsayan 1000 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar plan değişikliğini kabul etti.

Adana Büyükşehir'den kentsel dönüşüm atağı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu merkez Çukurova İlçesi Göl Mahallesi ile Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde planlanan kentsel dönüşüm konusunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile görüştü.

H&M, Adana Çukurova'daki ilk mağazasını açtı!

Dünyanın en büyük moda markalarından H&M, Adana Çukurova'daki ilk mağazasını Optimum AVM'de açtı. Marka açılışını özel bir alışveriş partisiyle kutladı.

Adana'da yüksek katlı binalar yıkılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yüksek katlı binalar için gerekli yoğunluk artışına karşı olması arsa sahipleri ile müteahhitleri kara kara düşündürüyor.

Adana Çukurova'da 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana Sulh Mahkemeleri Satış Memurluğu, Adana Çukurova'da bulunan 2 bin 172 metrekare yüzölçümlü arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın toplam satış bedeli 3 milyon 258 bin TL olarak belirlendi.

Adana Çukurova yüksek katlı binalar Haberi

Adana Çukurova yüksek katlı binalar

Bereketli topraklarıyla Türkiye’nin en önemli tarım ve sanayi merkezlerinden birisi olan Çukurova, Adana semalarından fotoğraftandı. Adana şehir nüfusunun önemli bir bölümü merkez Çukurova ilçesinde yaşıyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, ‘Yeni Adana’ denilen bölgede yüksek katlı yapılaşma havadan bakıldığında şehrin bambaşka bir yüzünü ortaya koyuyor. Adeta gökdelen şehirlerini andıran Adana’da verimli tarım arazileri şehrin hemen kenarında bulunuyor ve yılda üç ürün alınabiliyor.

Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük cami olan Sabancı Merkez Camisi ise şehre ayrı bir güzellik katıyor. Merkez Seyhan ilçesinde Seyhan Nehrinin kıyısında yer alan cami, klasik Osmanlı mimarisi tarzında ve 1998’den beri hizmet veriyor. Tarihi belgelerde Kilikya olarak geçen Çukurova’dan, Boğazköy’den çıkarılan Hitit yazılı levhalarında, Uru Adania (Adana ülkesi) diye söz...