13 / 05 / 2024

adana da yapılan imar planları

adana da yapılan imar planları

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bir imar planını yapabilmek için 57 kamu kurumu ve kuruluşundan görüş aldıklarını, aynı kurumların da sorumluluk alıp belediyeyle birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi...

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

2023 senesinden bu zamana herkesin merakla beklediği TOKİ konutları için sevindirici haber Adana'da depremzedeler için yapılan 2+1,3+1 daireler için son günler. 12.500 kalıcı konut ile 2500 köy evi için açıklamalar da peş peşe yapıldı.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Vakıflar'dan Adana'da yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Adana Seyhan'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tarla başında endişeli bekleyiş! Sıvı yağı da yapılıyor, hasat aksadı fiyatı zirve yapabilir

Dünya genelinde Mısır ekimiyle ilgili endişeli bekleyiş başladı. Hem hasadının aksaması hem de ekim sürecinin yavaşlaması nedeniyle mısır fiyatları kritik eşiğe geldi. Sıvı yağı da yapılan ürünün tüketiciye zamlı yansıması an meselesi.

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Yalova'da bağış yapılan arsa için usulsüzlük iddiası!

Yalova’da CHP’li meclis üyesinin, bağış yapılan arsayı eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e devrettiği iddia edildi.

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

Adana'da 64 milyon TL kira yardımı yapıldı! 

Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan kira yardımları açıklamalarda bulundu. 

adana da yapılan imar planları Haberi

adana da yapılan imar planları


Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bir imar planını yapabilmek için 57 kamu kurumu ve kuruluşundan görüş aldıklarını söyledi. Aldırmaz, “Jeolojik etüt yapılıyor, toprak kurulundan olur alınıyor ve çizim gerçekleştiriliyor. Burada her kamu kurumu ve özel sektör ile odalar gelip planı birlikte yapmalı. Her kurum ihtiyacı olan arsayı belediyeden talep ediyor. O halde aynı kurumlar sorumluluk alıp bizimle birlikte çalışmalı.” dedi.


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Adana’nın dünü, bugünü ve yarını’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Aldırmaz, adli olaylarla hatırlanan kentin bu imajını ortak akıl yapılanmasıyla sildiklerini kaydetti. Hayata geçirilen projelerde bütün Adanalıların emeğinin bulunduğuna dikkat çeken Aldırmaz, “Bu emeği şöyle veya böyle zaafiyet haline getiremeyiz. Bizi bilen biliyor, bilmeyen kendisi gibi biliyor. Bu bakımdan bizi tanımaya...