15 / 05 / 2024

Adana Kent ve Kentli Hakları

Adana Kent ve Kentli Hakları

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün son günlerde gündeme oturan Kentsel Dönüşüm furyasında halkın daha bilinçli olması için "Kentli Hakları" paneli düzenliyor. Panel, 21 Mayıs 2016 Cumartesi Günü Saat 13.00'te gerçekleşecek.

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Deprem bölgesinde 345 çadır kent ve 305 konteyner kent kuruldu!

İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, 345 çadır kent ve 305 konteyner kentin kurulduğunu açıkladı.

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve kırsaldaki arazilerin verimli kullanılmasına yönelik çalıştay başlattı. 

Adana'da 33 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 6 adet gayrimenkulü 33 milyon 20 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Adana'da 37.3 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 7 adet gayrimenkulü 37 milyon 322 bin 889 TL bedelle satışa çıkardı.

Ata GYO'nun Adana ve Giresun'daki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı!

Ata GYO'nun Adana Ceyhan ve Giresun Merkez'deki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı.

Adana Feke ve Saimbeyli için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Feke ve Saimbeyli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31478 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Adana, Mersin ve Hatay'da AVM'ler yeniden hizmette!

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Adana, Mersin ve Hatay'daki AVM'ler kapılarını yeniden açtı.

Adana'daki Sahra Hastanesi için tutanak tutuldu!

Adana'daki Uluslararası Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde hayata geçirilen sahra hastanesi ile ilgili dün İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tutanak tutuldu.

Adana'da 49.2 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova ve Seyhan'da yer alan 2 adet gayrimenkulü 49 milyon 243 bin 200 TL bedelle satışa çıkardı. 

Adana Kent ve Kentli Hakları Haberi

Adana Kent ve Kentli Hakları

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün son günlerde gündeme oturan Kentsel Dönüşüm furyasında halkın daha bilinçli olması için "Kentli Hakları" paneli düzenliyor. Moderatörlüğünü Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Bülent Tuna'nın yapacağı "Kent ve Kentli Hakları' paneline konuşmacı olarak Avukat Mustafa Çinkılıç, Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Mersin Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Fikret Zorlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Doç. Dr. Hossein Sadri katılacak. Kent genelinde hak/haksızlık kavramlarının mekânsal izdüşümlerini şehircilik, kentsel tasarım, mimarlık ve kamusal sanat bağlamları ile irdelemeyi, belirlenen konu başlıkları ile birlikte öngörülen çalışmalarla kamu nezdinde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını açıklayan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panelin Kamusal ve Özel Alanlarda Dezavantajlı Gruplar. Kent...