28 / 04 / 2024

adana meslek lisesi kurulumu

adana meslek lisesi kurulumu

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana'da inşaat sektöründe yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm olması için Adana Meslek Lisesi'ni kuracaklarını söyledi.

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

Orhangazi Kız Meslek Lisesi'nin yıkımı başladı!

Bursa Orhangazi’de deprem kontrollerinin ardından yıkım kararı verilen 3 okuldan birisi olan Kız Meslek Lisesi binasının yıkımına başlandı. Yıkım işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi kültür varlığı olarak tescillendi!

Zonguldak'ta yıkılarak yerine otopark yapılmak istenen tarihi Zonguldak Kız Meslek Lisesi için Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne tescil başvurusu yapıldı. İlgili kurum tarafından tarihi okulun tescillendiği duyuruldu...

Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılacak mı?

Zonguldak'taki Kız Meslek Lisesi olarak bilinen, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi’ne otopark yapılması için yıkılabileceğiyle ilgili iddialar meclise taşındı.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi için verilen yıkım kararına tepkiler büyüyor!

Zonguldak Kız Teknik Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yerine hastane otoparkı yapılması için verilen yıkım kararına vatandaşlardan tepki yağıyor…

Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı!

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'yle protokol yapıp üniversitenin de katkılarıyla Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni eğitime açtı. 

TOKİ Kocaeli 24 derslikli kız meslek lisesi ihalesi yarın!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleşirilecek.

TOKİ'den Kocaeli Dilovası'na 24 derslikli kız meslek lisesi!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ Kocaeli 24 derslikli kız meslek lisesi ihalesi 8 Ağustos'ta!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Kocaeli'ye 24 derslikli kız meslek lisesi!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kocaeli Dilovası'nda da 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu inşa edecek.

Satılan Özel Çapa Lisesi'nde soruşturma!

Başka bir kuruma satılması nedeniyle eğitimin durma noktasına geldiği belirtilen İstanbul’daki Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’yle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Konya Sarayönü Kız Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarayönü'nde inşa edilen kız meslek lisesi inşaatında incelemeler yaptı.

adana meslek lisesi kurulumu Haberi

adana meslek lisesi kurulumu

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, sektörde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm olmak amacıyla Adana Meslek Lisesi' kurmak istediklerini açıkladı. 2017 yılında sonuçlanması planlanan proje için görüşmelere başlandı. 


Müteahhitlik okulunun önünü açarak bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karslıoğlu, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 2 yıllık müteahhitlik meslek yüksek okulunun müfredata gireceğini belirtti. 


Firmalara talebleri sorulacak 

Meslek yüksekokulunun ardından sırada meslek lisesi olduğunu kaydeden Karslıoğlu; "Oda başkanları ile görüştük. Meslek lisesi kurma projemizden bahsettik, kabul gördü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile görüşülüp projeyi hayata geçireceğiz. Kasım gibi yeni yönetim geldiği zaman proje netlik kazanmış olacak" dedi. Meslek lisesini Adana Reşatbey'de yer alan Galaria'nm içerisine kurmak istediklerini belirten Karslıoğlu, projenin hayata geçmesiyle birlikte ölü alanın canlanarak harekete geçeceğini aktardı. Karslıoğlu...