13 / 05 / 2024

adana metrosu onay

adana metrosu onay

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki!

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki geldi. Vatandaşlar, Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının yatırım programına alınmamasını halk için iyi olurdu diyerek yorumladı. 

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'na onay çıkmadı!

İBB tarafından proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasındaki 3,5 milyon kişiye hizmet sunacak olan 18,4 kilometre uzunluğundaki Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'nun Cumhurbaşkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

Narlıdere Metrosu'nda onaysız revizyon!

İzmir Büyükşehir'in Narlıdere Metrosu inşaatında yaptığı revizyonlar dikkat çekti. Sabah, revizyonun Ulaştırma Bakanlığı’nın onayı alınmadan yapıldığını iddia etti...

Buca Metrosu için yatırım onayı çıktı!

İzmir'deki şehir içi toplu ulaşım projelerinden Buca metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yatırım programına alındı....

Buca Metrosu 18 aydır Ankara’dan onay bekliyor!

İzmir'in öncelikli toplu ulaşım projesi Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’na üç defa resmi talepte bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara'dan cevap bekliyor.  

Adana Köprülü Mahallesi'nin dönüşüm planına onay!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nin 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylandı. Bölgede dönüşüm planında sona gelindi. 

Adana Metrosu uzatılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda müteahhitlerden kaynaklı yaşanan sıkıntının seçim sonrası giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana metrosunun uzatılacağını söyledi.

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

Adana metrosunun ikinci etabı istimlak engeline takıldı!

Adana’nın kanayan yarası metronun ikinci etap projesi, bu sefer de istimlak engeli ile karşı karşıya kaldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana Metrosu’nun ikinci etabını Ulaştırma Bakanlığı eliyle yapılacağı vaadine sevinen Adanalılar, artarak devam eden ulaşım sıkıntısına çözüm bekliyor. 

Aziz Kocaoğlu: Buca Metrosu için imza bekliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Buca Metrosu projesinin Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını, ancak ihale için Kalkınma Bakanlığı onayını beklediklerini söyledi. 

Buca metrosu için 500 milyon Euro'luk görüşme!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Buca Metrosu da şu anda onay için Kalkınma Bakanlığı’nda bekliyor. Alt Yapılar Genel Müdürlüğü onayladığı için gerisi prosedür. Onun da kredi görüşmelerini yaptım. Minimum 500 milyon Euro. Onun da inşaat ihalesine gelir gelmez çıkacağım" diye konuştu

adana metrosu onay Haberi

adana metrosu onay

Adana'da yapılması planlanan Metronun 2. yarısına Cumhurbaşkanlığının yaptığı açıklamayla "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay gelmedi. Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre, buna ilişkin olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın konuyla ilgili konuştu. Karalar, yaptığı açıklamayla Adana ilinin 1,9 oranında borçlanma sınırını aştığını belirterek metro projesi için Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamanın uydurma olduğunu söyledi. Adana ilinin artan trafik ve toplu taşıma ihtiyacı Adana'nın genel sorunlarından biri haline geldiğini de vurguladı. Adana ilinin 1,32 oranında borçlanma sınırının altında olduğunu da açıklayarak Kocaeli, İzmir, Hatay gibi illerin mali raporlarına bakıldığında Adana'nın diğer illerden daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Muhalefet oluşturmak istemiyoruz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Metro projesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığının altını çizerek, “Bizim yeni bir polemik açma, yeni bir...