29 / 04 / 2024

adana şehir planlama

adana şehir planlama

CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Büyükşehir’in bütüncül planlarda sadece MHP’li belediyelere olumlu bakmasını eleştirdi

Murtaza Kılçık: Adana'da planlama yap-boz gibi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ’da yaptığı açıklamada planlama sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “ Bir taraftan yapılıyor, bir taraftan da bozuluyor. " dedi.

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Şehir planlama profesöründen o il için acil çağrı

Şehir Planlama Profesörü Hilal Erkuş, Antalya'da acil olarak konut sorununa çözüm bulunması ve şehrin sürdürülebilirliğini sağlayacak planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

Adana Büyükşehir, KDV'den muaf 3 arsayı satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Kanalüstü ve Zincirlibağlar mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Adana Büyükşehir Belediyesi, arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Uslu tarafından kuruldu.

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

Etap Şehir Planlama Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etap Şehir Planlama Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Koroma, Mehmet Bavunoğlu ve Tuncer Nuribeyoğlu tarafından kuruldu.

Adana Büyükşehir'den 19.2 milyon TL'ye inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2 adet şantiye alanını 19 milyon 268 bin 644 TL'ye kapalı teklif usulü ile kiraya verecek.

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Yağmur tarafından kuruldu.

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

adana şehir planlama Haberi

adana şehir planlama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı son oturumunda belediyenin faaliyet raporunu değerlendirdi.

Çetinkaya, rapor doğrultusunda yaptığı konuşmada 2 yıllık süre zarfında belediyenin şirketleri arasında yer alan Ulaşım AŞ’nin yaklaşık 1.6 milyon lira, Yeni Adana İmar AŞ’nin 4 milyon lira, Altın Koza’nın ise 6 milyon lira zarar ettiğinin görüldüğünü vurguladı. Çetinkaya, sadece ÇUFAŞ’ın 531 bin lira kar ettiğini anımsattı.


TAŞERONLARIN SAYISI BİLİNMİYOR!

Belediyenin ekipmanlarda artış ve yenilenme, mamografi aracı temini, ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’ imzası gibi çalışmaları için teşekkür eden Çetinkaya, faaliyet raporuna göre 2014 yılından bu yana belediyede 337 personel artışı olduğunu ve toplam sayının 2 bin 614 kişiye çıktığını söyledi. Çetinkaya, raporda taşeron olarak çalışanların sayısının hangi...