18 / 05 / 2024

adana tepebağ kazı çalışmaları son durum

adana tepebağ kazı çalışmaları son durum

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Tepebağ’da başlattığı kazı çalışmaları bilim adamlarının gözetiminde sürdürülüyor. Çalışmalara Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen bilimsel danışmanlık yapıyor...

Adana Tepebağ'da binalar restore edilecek!

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

Kazım Köseoğlu: AVM açmak yerine satın alma yapacağız!

Esas Gayrimenkul, Adana'da 150 milyon dolarlık yatırımla AVM açtı. Ancak kısa vadede yeni AVM yatırımı planlamıyor. Hedef doğru fiyatla satın alma yapmak. Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, 15 milyar dolarlık borcun sektörü çok zorladığını söylüyor...

Tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda restorasyon sürüyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, merkez Seyhan İlçesi'nde restorasyonu devam eden tarihi Tepebağ Ortaokulu'nda inceleme yaptı.

Tarihi Adana Tepebağ Ortaokulu restore edilmeyi bekliyor!

Adana Tepebağ Höyüğü’nde yer alan 1880 yılında yaptırılan Tepebağ Ortaokulu restore edileceği günü bekliyor. 1998 Adana depremine kadar eğitim hizmet veren okul çürümeye terk edildi.

Adana Büyükşehir'den Ceyhan'daki kazı çalışmalarına destek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan İlçesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarına destek verdiği Tatarlı Höyük’de incelemelerde bulundu.

Adana Tepebağ Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarında son durum!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Kazılarda, 3 bin 500 yıllık tarih gün ışığıyla buluştu" "Çalışmalarda, pipo, ağırlık, kandil, sikke, amfora, unguentarium ve figürinler ile çeşitli çanak çömlek parçaları bulundu"

Yüreğir Kazım Karabekir Mahallesi için dönüşüm projesi hazırlandı!

Adana Yüreğir’de ilk olarak Kazım Karabekir Mahallesi’nde Yücel Bayram sayesinde modern kentsel dönüşüm uygulanacak. Kazım Karabekir Mahallesi için modern, kullanışlı, geniş ve havadar binaların bulunduğu dönüşüm projesi hazırlandı.

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Adana Vakıflar'dan Seyhan'da 3 yıl kiralık 7 işyeri!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Seyhan Tepebağ'da bulunan 7 işyerini ihaleye çıkarıyor. Söz konusu işyerlerin ihaleleri 27 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Kazım Algın: Dolardaki artış ev fiyatlarını yüzde 20 artırır!

Dolar kurundaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetlerine de yansıması bekleniyor. Kazım Algın, şöyle devam etti: "Bunlardan birincisi konut fiyatlarında artış ki; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi iller başı çekiyor." dedi.

Adana'da antik dünyanın ilk çift şeritli yolu bulundu!

Adana'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kenti'nde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Anavarza Antik Kenti'nde ilk etabın kazıları tamamlandı!

Adana'daki Anavarza Antik Kenti'nde yürütülen bu yılki arkeolojik kazı çalışmalarının birinci etabı tamamlandı. Çalışmalar, 20'si teknik personel 50 kişilik ekiple yürütülüyor.

Adana Doğu Sanayi Sitesi yatırımcıyı yatırıma davet ediyor!

Adana'nm sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 2'lik bölümünü karşılayan Adana Doğu Sanayi Sitesi'nden yıllık 2 milyon dolar ihracat yapılıyor. Adana Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Kazım Çetin yatırımcıyı siteye davet ediyor...

adana tepebağ kazı çalışmaları son durum Haberi

adana tepebağ kazı çalışmaları son durum


Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Tepebağ’da başlattığı kazı çalışmaları bilim adamlarının gözetiminde sürdürülüyor. Belediyenin Adana Müze Müdürlüğü ile yürüttüğü çalışmalara Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen bilimsel danışmanlık yapıyor.


Kazı çalışmalarına kısa bir süre önce başlanmasına karşın ortaya çıkan buluntuların çokluğu, höyük de kazının başlamasının ne kadar isabetli bir girişim olduğunu ortaya koyuyor. Şimdiye kadar her dönemde gündeme getirilen ancak Zihni Aldırmaz’ın göreve gelmesiyle gerçekleşen Tepebağ’daki kazı çalışmalarının ilerlemesiyle Adana’nın gizli tarihinin de ortaya çıkması bekleniyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Tepebağ’ın önemini bildiğimiz için orada bir çalışma yapmak için çalışmalara başladık. Tepebağ kazısı gibi önemli bir çalışmayı başlatmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Adana 10 bin yıllık tarihi...