05 / 05 / 2024

adana tmmob jeoloji gecesi

adana tmmob jeoloji gecesi

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, "Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 93'ü aktif deprem kuşağı üzerinde olduğu gibi yüzde 98'i de deprem riski altında bulunmaktadır." dedi...

Uzmanından 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısı: 'Fayların üzerinde yerleşimler var, eyvah dememek için harekete geçilmeli!'

Son günlerde Bursa ve Gemlik'te peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan 7.3'lük deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...

Deprem uzmanından son dakika Adana uyarısı: Gelecek önemli deprem Adana'yı vuracak! 

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji ve Endüstri Mühendisliği emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Adana ve Edirne'ye dikkat çekti. İşte Yılmaz'ın o korkutan açıklamaları...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

Beklenen büyük Marmara depremi için ürküten açıklama!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan, beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki binalar depremlere hazırlıklı değil!

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu'nun, Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümünde açıklamalarda bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Mevcut sistem doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemekten uzaktır" diye konuştu. 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Hangi ilde 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Muğla'nın depremselliğine ilişkin bilgilere yer verilen bir rapor hazırlandı. Rapora göre, Muğla-Yatağan fay hattının 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Depremin yıkıcı etkileri nasıl azaltılmalı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası depremin yıkıcı etkisini azaltmak için 3 adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.  

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

TMMOB'dan Hatay raporu: Olası depremde yapılar hasar görecek!

Hatay’ın bir deprem kenti olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, hazırladığı raporda, “Kent merkezi deprem olduğu takdirde en fazla sarsılacak alanlardan birinin üzerinde yer alıyor. Acilen harekete geçilmeli” uyarısında bulundu.

Erzurum'da dikey değil, yatay mimari tercih edilmeli!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri bir fay üzerinde yer aldığını bu nedenle olası depremlerin yıkımını engellemek için dikey değil, yatay mimarinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

adana tmmob jeoloji gecesi Haberi

adana tmmob jeoloji gecesi


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, başta deprem olmak üzere, heyelan, çığ/kaya düşmesi, su baskını gibi doğa olayları, bilinçsizce verilmiş yer seçimi kararları, mühendislik verilerinden yoksun imar planları, mühendislik hizmeti görmemiş düşük standartlardaki yapı üretimi ve denetimi süreci ile uygulanan rant politikaları sonucu insani, sosyal ve ekonomik yıkımlara dönüştüğünü söyledi.


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Jeoloji Gecesi" Adana Park Zirve Restaurant'ta gerçekleşti. Gecenin ev sahipliğini yapan Dr. Mehmet Tatar, mesleki dayanışmanın bir örneğini bu gecede hep birlikte görüyoruz dedi.


Tatar ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Parlak ve öğretim elemanları, bölüm öğrencileri, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız, bürokratlar, kamu kuruluşları, zemin etüt...