23 / 07 / 2024

Adana Yeni Cami açıldımı

Adana Yeni Cami açıldımı

İbadethanenin avlusunda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Büyük, medeniyetin temel direklerinden biri olan caminin restorasyonu sonucu açılmasına şahitlik ettiklerini bildirerek o nedenle ayrı bir mutluluk ve manevi haz duyduklarını ifade etti...

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Yeni Adana Stadyumu inşaatı tamamlanıyor!

2014'te yapımına başlanan UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik Yeni Adana Stadyumu'nda koltuk montajı ve hibrit çim serimi tamamlandı.

Adana'ya 26 milyon liralık yeni yatırım!

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, kentin 7 ilçesine, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, halı saha ve spor salonlarından oluşan 23 yeni proje hayata geçireceklerini açıkladı.

Adana Sarıçam’da yeni konutların yüzde 70’i satıldı!

Faizlerin 0,64’e düşürülmesiyle Adana’da da konut satışları artmaya başladı. Merkez ilçe Sarıçam’da bulunan yeni konutların yüzde 70’e yakınının satıldığı açıklandı.

Yeni Adana Stadı'nın inşaatında son aşamaya gelindi!

UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik yeni Adana Stadı'nın inşaatı tamamlanıyor. Stadın koltuk renkleri ve sayısı da belli oldu.

Sakarya Tramvayı'nın ihalesi ertelendi!

Sakarya’da Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında inşa edilecek tramvay hattının yapım ihalesi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi…

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı?

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki banka kulelerinin arasında bulunan 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Peki Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı? İşte  Fatih Altaylı'nın yeni cami mimarisi hakkındaki yazısı...

Adana Yeni Cami açıldımı Haberi

Adana Yeni Cami açıldımı

Restorasyonu tamamlanan tarihi cami ibadete açıldı

- Adana'da, 1724 yılında Abdürrezzak Antaki tarafından yaptırılan Yeni Cami, onarım çalışmalarının ardından cuma namazıyla ibadete açıldı


ADANA (AA) - Abdürrezzak Antaki tarafından 1724 yılında yaptırılan Adana Yeni Cami (Abdürrezzak Antaki), restorasyonun tamamlanmasının ardından cuma namazıyla ibadete açıldı.


İbadethanenin avlusunda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Büyük, medeniyetin temel direklerinden biri olan caminin restorasyonu sonucu açılmasına şahitlik ettiklerini bildirerek o nedenle ayrı bir mutluluk ve manevi haz duyduklarını ifade etti.


Caminin ibadete açılmasını sağlayanlara teşekkür eden Büyük, ramazanın millete, İslam dünyasına, insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.


Büyük, vakıf eserlerinin aslına uygun restore edilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü son dönemlerde gerçekten üzerilerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. İftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz eserlerimizi restore edip...