02 / 05 / 2024

Adanada yayla kiraları

Adanada yayla kiraları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 'Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi' hakkındaki yönetmelik gereği Adana ve Osmaniye'de 88 yaylada yaklaşık 5-6 bin bina ve tesisin kiraya verileceğini belirtti.

Bu illerde evi olanlar yaşadı! Kiralar uçtu!

Koronavirüs sonrası konuta olan talep canlanmaya devam ediyor. Evde kalmak isteyen ve izole olmak isteyen vatandaşlar, yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talep ediyor. Peki kira fiyatları ne oldu? Kiralar en çok hani bölgede arttı?

Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Yıllık kira sözleşmesi yenilenen taşınmaz mal sahipleri, kiracılarına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracıya yapılacak zamlar, Borçlar Kanunu gereğince enflasyon oranlarından yüksek olamıyor. Peki, Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Akbatı AVYM kiralarında Kasım ayı kur sabitlemesi yapıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından inşa edilen Akbatı AVYM kiralarında Kasım ayı kur sabitlemesi yapıldı.

Kırklareli Yayla Mahallesi'ndeki tarihi binalar restore ediliyor!

Kırklareli'nin ilk yerleşim alanı Yayla Mahallesi'ndeki tarihi binalar tek tek restore edilerek turizme kazandırılıyor.Yayla Meydanı eski günlerine dönmeye başladı. Restorasyonu tamamlanan binalar turistik amaçlı kullanılacak.

1955 yılında kiralar yüzde 25 artmış!

1955 yılında İstanbul Ticaret Odası'nın her ay yayınladığı, geçinme indeksinin Şubat ayına ait olan indekse göre hayat pahalılığı % 8,31 artmış. Artış en çok ev kiraları gurubunda yaşanmış.

1954 yılında Söğütlü Yayla arsaları satışa sunulmuş!

1954 yılında Söğütlü Yayla mevkinde bulunan arsalar parsellenerek satışa sunulmuş. Eski Londra asfaltı üzerinde bulunan yüzer ve iki yüzer metrekare olarak parsellenen arsaları, metrekaresi 6, 8, 10 liraya satın almak mümkünmüş.

İstanbul'da kentsel dönüşüm dükkan kiralarını uçurdu!

Kentsel dönüşüm konuttan sonra dükkân kiralarını da uçurdu. Alemdağ, Cumhuriyet, Bağdat, İstasyon, Piyasa gibi alışveriş caddelerinde fiyatlar ikiye katlandı. Hava paraları 500 bin lirayı gördü...

Beyoğlu'nda dükkan kiraları rekora koşuyor!

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Lisanslı Değerleme Uzmanı ve Ortağı Özdil Şahin Beyoğlu'nu değerlendirdi.İstiklal Caddesi'ndeki dükkan kiraları metrekaresi 335 dolara kadar çıkıyor...

Konut kiraları en fazla Antalya'da yükseldi!

Türkiye'de yeni konut fiyatları, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,27, yıllık bazda yüzde 7,02 arttı. Konut kiraları en fazla Antalya'da yükseldi.

İstiklal Caddesi'ndeki dükkan kiraları metrekaresi 335 dolara kadar çıkıyor!

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Lisanslı Değerleme Uzmanı ve Ortağı Özdil Şahin Beyoğlu'nu değerlendirdi.İstiklal Caddesi'ndeki dükkan kiraları metrekaresi 335 dolara kadar çıkıyor.

Bayraklı'da kiralar uçtu!

Bayraklı'da son yıllarda yaşanan gelişmeler nedeniyle ilçedeki konut fiyatları tavan yaptı, kiralar da yükseldi. Altın Emlak Bayraklı Temsilcisi Gülden Sargıner, "5 yaşına kadar 140 metrekarelik bir evin kirası 2 bin 200 lirayı buluyor" dedi.

İşyeri kiraları hakkında kanun!

İşyeri kiraları hakkında yasal esaslar, 4 Şubat 2011 tarihinde 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte işyeri kiraları hakkında kanun...

Konut kiralarında artış oranı nedir?

Konut kiralamalarında yasal olarak, kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, konut kiralarında artış oranı nedir? Konut kiralarında artış nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Adanada yayla kiraları Haberi

Adanada yayla kiraları

ADANA Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi' hakkındaki yönetmelik gereği Adana ve Osmaniye'de 88 yaylada yaklaşık 5-6 bin bina ve tesisin kiraya verileceğini belirtti. Erol, mevcut yaylaların, bina ve tesislerini tespit ettiklerini ve kiralama bedellerinin oluşturulup, ilk etapta kiralama için sahiplerine teklif götürüleceğini anlattı. Erol, "Bahar aylarında yaylalara insanlar çıkınca bizim ekiplerimiz gidip orada sahiplik belirleyip tebligatları yapacaklar.


Bu yılın sonuna kadar bu işi bitirmek istiyoruz. Yayla evleri ve tesislerinin kira bedelleri tespit ediliyor. Sahiplilikler belirlenecek ve ilanlar yapılarak kiralamak isteyenler çağırılacak. Tespit edilen bedel üzerinden sözleşme yapılacak. O sözleşme yapmazsa başkasına verilecek. Yıllık kira bedellerini belirleyip ilan edeceğiz" dedi. Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, "Yayası...