27 / 04 / 2024

adres bildirim süresi ne kadar

adres bildirim süresi ne kadar

Adres bildirim yükümlülüğü yönetmeliği kapsamında yöneticiler ve müstakil konut sahipleri sorumluluk alanlarında bulunan yerlerdeki adres değişikliklerini yirmi iş günü içinde muhtarlara bildirmek ile yükümlü oluyor...

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Adres değişikliği bildirim süresi 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresinin değişmesi durumunda belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. İşte adres değişikliği bildirim süresi 2021...

Veraset intikal vergisi bildirim süresi!

Veraset intikal vergisinin ödenebilmesi i için ilk olarak beyanda bulunmaları gerekiyor. Peki, ne kadar sürede beyanda bulunmak gerekiyor? İşte, veraset intikal vergisi bildirim süresi!

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri genellikle yıllık olarak hazırlanıyor. Ancak kimi kira sözleşmelerinde süre belirtilmiyor veya kira süresi uzatılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi ne kadardır?

Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi!

Kiracı ve mal sahibinin haklarının korunması nedeni ile kira sözleşmesi fesih süreci Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi ne kadardır?

Gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı!

Şubat 2015 dönemine ait muhtasar beyannameler, damga vergisi beyannameleri, KDV beyannameleri, 2014 takvim yılı yıllık gelir vergisi beyannameleri ile 2015/Şubat dönemine ait Ba ve Bs bildirim formlarının verilme süresi uzatıldı.

Emlak vergisi bildirim süresi!

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmazın alındığı seneyi takip eden yıl başlıyor. Ancak, belediyeye belli bir süre içerisinde bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirim süresi ne kadardır?

Kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi!

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az kaç gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor? İşte kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi..

Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiracısını çıkarmak istemesi durumunda bunu kiracısına yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Peki, bildirim ne zaman yapılmalı? Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi!

Emlak ve çevre temizlik vergisi gibi vergilerde borçlulara yapılandırma olanağı sağlayan bu yasadan yararlanabilmek için başvuru süresi içerisinde yetkili mercilere müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi ne zaman son?

İstimlak itiraz süresi!

Kamulaştırma olarak da bilinen istimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor. Peki, istimlak itiraz süresi ne kadardır?

İmar durum belgesi geçerlilik süresi!

İmar mevzuatına göre yapılaşma hakkını gösteren resmi belge olan imar durum belgesi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeden bir dilekçe ile alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi geçerlilik süresi kaç yıldır?

İstanbul'da hangi semtin amortisman süresi karlı?

Gayrimenkul uzmanları yatırımcıların "Hangi ilçeden ev almalıyım" sorusuna, "Amortisman süresi kârlı olan bölgeden al" yanıtını veriyor. Amortisman süresi en kârlı bölgelerin başında Gaziosmanpaşa ve Fatih geliyor...

adres bildirim süresi ne kadar Haberi

adres bildirim süresi ne kadar

Adres bildirim yükümlülüğü!

Türk vatandaşları ve yabancıların yerleşim yeri adresi ve diğer adresleri elektronik ortamda tutuluyor. Adres bildirim işlemlerinde kişilerin adres beyan formundaki yazılı beyanı esas alınıyor.


Adres bildirimi bildirim nüfus müdürlüklerine, kurumlara ve dış temsilciliklere şahsen yapılıyor. Adres bildirim yükümlülüğü ile ilgili yasal hükümlere Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. 


Yönetmeliğe göre adrese ilişkin değişikliklerde bildirim süresi; yirmi iş günü olarak belirleniyor.


Adres bildirim yükümlülüğü ve şekli

Adres beyan formundaki bildirimler aksi sabit oluncaya kadar geçerlidir. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.

            

Noterden verilen temsil yetkisini ve bunun kapsamını belirten yazılı belgeyi ibraz edenler, adres ile ilgili beyanda bulunabilirler.


Çocukların ve kısıtlıların adresleri veli, vasi, kayyım, bunların bulunmaması halinde, çocuğun büyük...