29 / 04 / 2024

afet planları

afet planları

Yeni belediye başkanlarının afet hazırlıkları, afet planları, afet risklerini önleme gibi çalışmaları hiç vakit kaybetmeden yürütmeleri gerekiyor. Belediye başkanları şehirlerini afetlere karşı güvenli bir hale getirmek zorundadır.

İstanbul afet alanları iptal mi edildi?

Sözcü Gazetesi muhabirlerinden Mehtap Ö. Ertürk, bugünkü haberinde İstanbul Valiliği'nin 2001 yılında hazırladığı 'afet planı' buhar oldu söz konusu 484 çadırkentli plan İBB'nin web sitesinden de silindiğini söyledi...

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski için kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak üzere rezerv alanı ilan edilen Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti. 

Şehirler için risk azaltma planları hayata geçirilecek!

Depremin yıkıcı etkisini azaltmak için önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda ulusal ve yerel ölçekte 'afet riski azaltma planları' hazırlanacak.

Süleyman Soylu'dan afet riski azaltma planları açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlenen Afet ve Acil Durum Kurulu 2020 Yılı 1. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kurulun ülkeye, millete, afet anında ve sonrasında yapılacaklara katkı sağlamasını dilediğini belirtti. 

2021'in sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamı oluşmuş olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 2021'nin sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamının oluşacağını dile getirdi. 

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Çiftçi Towers'da afet hazırlığı tamamlandı!

Zincirlikuyu'da yükselen Çiftçi Towers, 45 katlı iki kulede olası tüm afet planlarını Amerikan modeliyle yaptı. Kuleler fonksiyonlarını kendi içlerinde yönetecek.

Çiftçi Towers'ta afet planları tamamlandı!

Zincirlikuyu’da yükselen Çiftçi Towers, 45 katlı iki kulede olası tüm afet planlarını Amerikan modeliyle yaptı. Kuleler fonksiyonlarını kendi içlerinde yönetecek.

Yeni belediye başkanlarının afet hazırlıkları yapmaları gerekiyor!

Yeni belediye başkanlarının afet hazırlıkları, afet planları, afet risklerini önleme gibi çalışmaları hiç vakit kaybetmeden yürütmeleri gerekiyor. Belediye başkanları şehirlerini afetlere karşı güvenli bir hale getirmek zorundadır.

Murathan:Acil Afet Yönetim Merkezi'ne sorumluluk düşüyor!

Valiliğin Afet Planı'nı hazırlarken dikkatli olmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin de şehir planlarını hazırlarken fay hatlarını göz ardı ederek haritalara işlemediğini ve Afet Merkezi'ne sorumluluk düştüğünü söyledi...

Afet sonrası geçici barınma üniteleri fikir yarışması düzenleniyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) "Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması" düzenlenecek...

Afet riski alanlarının dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Afet riski alanlarının dönüştürülmesi hakkında uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına daire yönetmelik yayınlandı...

Yassıada ve Sivriada'nın imar planları askıya çıkarıldı!

Yap-işlet-devret modeliyle ihale edilecek Yassıada ve Sivriada'nın imar planları askıya çıkarıldı...

Afet riski taşıyan illere konteyner desteği!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet riski taşıyan illere ilkyardım malzemesi ve ekipmanlarının bulunduğu konteyner gönderiyor...

afet planları Haberi

afet planları

Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin pek çok şehrinde büyük bir deprem veya başka bir afet her an olabilir. Belediye başkanları afetlerle ilk yüzleşecek ve hesap sorulacak ilk yöneticiler olacaktır. Ayrıca afetlerin sıkça yaşandığı ülkemizde, şehirlerin afetlere dayanıklı ve sürdürülebilir bir hale getirilmesi ekonomik kalkınmaları için de en öncelikli konudur. Bu nedenle afet hazırlıkları, afet planları, afet risklerini önleme ve kentsel dönüşümle azaltma gibi çalışmalar belediye başkanlarınca öncelikle yapılması gereken olmazsa olmaz çalışmalardır. 

Belediye başkanları şehirlerini afetlere karşı güvenli bir hale getirmek zorundadır da. Çünkü 5353 Sayılı Belediye Kanunu'nun 53. Maddesi'ne göre öncelikle ve özellikle aşağıdaki çalışmaları yapmakla yükümlüdürler: € Halkın depreme hazırlık ve temel afet bilinci, güvenli yaşam vb. 

konularda (CD, kitap, seminer, söyleşi, tiyatro vb. ile) sürekli eğitilerek bilinçlendirilmesi.

Mahalle, sokak,...