02 / 05 / 2024

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasası

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasası

Kentsel dönüşümle birlikte Türkiye’de 2 - 7 milyon konutun yıkılması bekleniyor. Fakat bu kadar binayı yıkmak 30 yıl sürebilir. 1000 metrekarelik bir binanın yıkım masrafı ise 20 bin lirayı buluyor

Kentsel dönüşümde dar gelirli 335 TL taksitle ev sahibi olacak!

Çevre Bakanlığı’nın hazırlıklarını sürdürdüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak binada oturan dar gelirli kiracılar 335 lira taksitle ev sahibi olacak

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Risk altındaki binaların yüzde 15'i dönüştürüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da afet riski altındaki 500 bin haneden yüzde 15’inin dönüşümünün tamamlandığını açıkladı. Bakanlık yaptığı açıklamada dönüşüm hedeflerinin tutturulamadığını ifade etti.

Ankara Altındağ'daki 2 bina için yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Altındağ'da yer alan 2 gayrimenkul için yıkım kararı verdi.

Risk altındaki 150 bin konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, afet riski altındaki binalar için yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildiğini ve bir yılda 150 bin konutun yenileneceğini bildirdi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasası Haberi

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasası

Kentsel dönüşümde süreç hızla ilerlerken, bir yandan da riskli binaların yıkım işlemi merak konusu oldu. Türkiye’de henüz amatör olan yıkım sektörü ise dönüşümle birlikte profesyonelleşme sürecine girdi. Bu kapsamda bir yandan yıkım yönetmeliği çalışmaları tamamlanırken, asıl önemli adım ise Yıkım Müteahhitleri Derneği’nin kurulmasıyla atıldı. Türkiye’deki yıkım firmalarının yetersiz olduğunu belirten Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bulut da, “Türkiye’de yıkım sektörü çok yeni. Özellikle 2000’li yıllardan sonra ivme kazandı. Daha önce profesyonel yıkımlar yapılmıyordu fakat dönüşüm bu süreci hızlandırdı” dedi.


Kentsel dönüşümle birlikte yıkım sektörünün çok fazla ön plana çıktığını ifade eden Bulut, yapılan tahminlere göre Türkiye’de 2 ile 7 milyon arasında konutun yıkılmasının beklendiğini vurgulayarak, “Fakat sektör bunun için hazır değil. Yeterli sayıda yıkım firması ve eğitimli teknik eleman...